10 metode de a prepara acasă o cafea mult mai gustoasă decât în restaurant!

Pentru o cafea cu adevărat savuroasă trebuie să cunoașteți câteva secrete, pe care noi vi le prezentăm cu drag.

1.Combinați ½ linguriță de zahăr cu cafea, încălziți puțin amestecul la foc mic și abia după asta turnați apa. Zahărul se caramelizează și oferă astfel un gust și o aromă unică.
2.Pentru a turna cafeaua fără sediment, adăugați 1 linguriță de apă rece în ibricul cu cafea și așteptați 30 de secunde. Zațul de cafea se va așeza la fund și veți putea turna băutura aromată fără a o strecura.
3.Nimic nu se compară cu starea de bine pe care ți-o oferă o cafea rece într-o zi caniculară. Dar în locul cuburilor de gheață care schimbă gustului cafelei, puteți folosi cuburile speciale din cafea. Faceți câteva cești de cafea și adăugați zahăr după gust. O lăsați să se răcească până la temperatura camerei, apoi le turnați în formele pentru gheață și le dați la congelator. Adăugați cuburi de cafea în lapte și savurați un cocktail gustos și revigorant.


4.Combinația de cafea și condimente este una demențială. Puneți în ibric, pe lângă ceafea, puțin cardamom, ghimbir, nucșoară sau un baton de scorțișoară și încălziți amestecul la foc mic. Cafeaua va absorbi de minune aroma condimentelor.
5. 2-3 cristale mici de sare adăugate în cafea îi vor intensifica aroma și îi vor înmuia puțin gustul.
6.Dacă doriți o cafea cu gust foarte intens, luați ibricul de la foc atunci când cafeaua ajunge la punctul de fierbere și începe să se ridice. Luați spuma, amestecați cafeaua și puneți-o din nou la foc. De dorit să repetați acești pași de 3 ori.
7.Cafeau poate fi nu doar băută, ci și mâncată! De exemplu, sub formă de îngețată, care vă va răcori într-o zi caniulară de vară. Îngheațata de cafea se face foarte simplu: preparați câteva cești de cafea, combinați-le cu frișcă și zahăr, după gust. Turnați amestecul în forme pentru înghețată și dați-le la congelator.


8.Pentru un gust mai moale și catifelat, adăugați în cafea, în timpul fierberii, ½ linguriță de unt.
9.Dacă preferați cafeaua decofenizată, adăugați în ibric 2-3 boabe de cardamom. Acest condiment distruge cofeina, dar păstrează beneficiile cafelei și îi oferă o aromă deosebită.
10.Pentru ca boabele măcinate de cafea, să ofere cât mai mult gust și aromă, țineți-le la foc timp de 30 minute, fără să turnați apă în ibric.

Folosiți aceste trucuri și savurați în fiecare dimineață alături de cei dragi o cafea delicioasă!

loading...