22 idei de aperitive - ușoare și originale. Nimeni nu va rezista în fața unor asemenea delicii! - Retete-Usoare.eu

22 idei de aperitive – ușoare și originale. Nimeni nu va rezista în fața unor asemenea delicii!

Așteptați oaspeți din clipă în clipă sau ei sunt deja la masă, așteptând cu nerăbdare gustările minunate? Aperitivele pregătite cu măiestrie și dragoste, pe care le puteți servi în astfel de momente, vor alunga plictiseala și vor oferi multă plăcere apropiaților dumneavoastră. Puteți, evident, să serviți presupusele gustări fără prea multă filosofie: tăiați câte ceva, așezați-le pe farfurii și serviți-le. Însă oare care gospodină va renunța la posibilitatea de a-și demonstra talentul culinar? Aprobările pline de încântare ale invitaților reprezintă un adevărat trofeu.

RULADELE „ZBORUL FANTEZIEI” — ASUL NOSTRU!

Lipiile, pregătite pentru asemenea ocazii, vă vor scoate din încurcătură și vă vor permite să gătiți niște aperitive aspectuoase și apetisante. Rulada cu cremă gingașă de brânză și castravete proaspăt va deveni un ornament vrednic de masa festivă.

Peștele roșu, verdeața și crema de brânză vor forma o gustare rafinată.

Și, în general, dați frâu liber imaginației voastre: tăiați, ungeți, combinați, creați! Puteți folosi orice produse alimentare. Este necesară doar dorința dumneavoastră de a crea capodopere culinare.

Nu aveți lipii? Nicio problemă. Feliuțe de salam, cremă de brânză și câteva scobitori — câtă frumusețe!

Nu trebuie să vă faceți prea multe griji — salam, castraveciori, cremă de brânză — dar arată frumos, nu-i așa?

RULOURI CU CASTRAVEȚI MURAȚI

RULOURI CU ARDEI DULCE SAU CU ORICE DORIȚI

Nici salam nu aveți? Atunci tăiați legumele și combinați-le cu brânză dulce de vaci condimentată sau cu cremă de brânză. Aperitivul este gata!

IAR DACĂ DORIȚI SĂ PREGĂTIȚI CEVA MAI COMPLEX, VĂ OFERIM REȚETA UNEI RULADE-APERITIV. VĂ ASIGURĂM CĂ ESTE DELICIOASĂ!

Ingrediente:

Pentru blat:

-200 g de cașcaval tare;

-200 g de surimi;

-5 ouă;

-150 g de maioneză/smântână;

-5 linguri de făină;

-o picătură de lapte.

Pentru umplutură: brânză cu usturoi, carne tocată cu verdeață, ouă fierte, măsline etc. (dați frâu liber imaginației — puteți folosi orice aliment ca umplutură).

Mod de preparare:

1.Pregătiți blatul: combinați cașcavalul ras, surimi date prin răzătoare, ouăle, maioneza, făina și laptele. Trebuie să obțineți o compoziție cu consistența smântânii groase.

2.Tăiați o bucată de folie de copt tip manșon și așezați-o în tavă, astfel încât marginile ei să atârne în afara acesteia. Ungeți-o cu ulei și turnați compoziția pregătită pe ea.

3.Coaceți blatul timp de 5-10 minute. Urmăriți procesul de coacere — cum numai suprafața blatului se va acoperi cu bule, scoateți-l din cuptor.

4.Cât timp se coace blatul, pregătiți umplutura.

5.Scoateți blatul din cuptor. Apoi răspândiți umplutura pe suprafața lui și rulați-l sub formă de ruladă. Puneți-l deoparte până se va răci complet.

6.Dacă veți folosi carnea tocată ca umplutură, atunci coaceți rulada încă 10 minute.

Iată ce veți obține! Un exemplu: adăugați multă verdeață și mult-mult usturoi în brânza topită — ungeți blatul cu compoziția obținută — un aperitiv excelent!

HERINGUL SĂRAT — OARE PUTEM SĂ-L IGNORĂM? ÎL PUTEȚI INCLUDE ÎN NIȘTE APERITIVE FOARTE ASPECTUOASE!

BULETELE DE BRÂNZĂ

Vă recomandăm buletele de brânză! Ele reprezintă un spațiu vast pentru desfășurarea imaginației: le puteți umple cu pește, carne, verdeață. Baza buletelor poate fi pregătită din brânză topită cu usturoi. Adăugați orice umplutură în interiorul lor, iar la sfârșit tăvăliți-le prin paprica, nuci mărunțite etc.

MINI-TARTELE

Puteți să le pregătiți acasă sau să le cumpărați din comerț. Sunt foarte aspectuoase și le puteți umple cu orice vă dorește inima. Spre exemplu, combinați o conservă de pește în ulei cu verdeață, ouă fierte, usturoi și condimente. Așezați compoziția obținută în mini-tarte. Gata!

NU AVEȚI MINI-TARTE? IAR CHIPSURI AVEȚI?

Așezați diverse amestecuri pe cele mai mari chipsuri — brânză topită cu usturoi, legume cu verdeață și cașcaval/cremă de brânză etc.

NICI CHIPSURI NU AVEȚI? IAR CRACKERS? NU? ATUNCI CASTRAVETE?

Procesul este același — amestecați, așezați, decorați.

ÎN GENERAL, NU AVEȚI NIMIC? DAR CEAPĂ AVEȚI?

Tăiați-o în inele. Apoi tăvăliți-o prin ou și făină (amestecată cu condimente) și prăjiți-o.

Iar aici este o adevărată splendoare! Uitați-vă cât este de aspectuoasă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...