6 cele mai reușite rețete de cremă de lapte condensat fiert! - Retete-Usoare.eu

6 cele mai reușite rețete de cremă de lapte condensat fiert!

Știm cu toții că gustul unui desert depinde de crema folosită, ca umplutură sau decor. În ultimul timp, crema din lapte condensat fiert se bucură de o popularitate uimitoare. Datorită consistenței sale, această cremă poate fi folosită atât pentru torturi, cât și pentru eclere. Se prepară această cremă rapid si este suficient de densă, deci o.puteți folosi cu ușurință pentru garnisirea deserturilor.

1.Crema de lapte condensat fiert și unt

Această cremă face parte din categoria rețetelor simple. Amestecați 220 gr de unt de 72% cu 390 ml de lapte condensat fiert. Aveți grijă ca untul să fie de temperatura camerei. Mixați amestecul până obțineți o compoziție omogenă și netedă. Crema e gata.
Cu această cremă puteți unge sau orna blaturile din aluat de pandișpan sau din aluat nisipos.
Gustul cremei poate varia dacă schimbați proporțiile ingredientelor. Adăugati puțin mai mult lapte condensat și crema va fi mai fină. Iar vanilia sau coniacul îi oferă o aromă deosebită.

2. Crema de lapte condensat și smântână

Această cremă a devenit foarte populară în ultimul timp. Este perfectă pentru blaturi de pandișpan, nisipoase sau cu nuci.
Bateți cu mixerul 390 ml de smântână fementată rece până obțineți o compoziție pufoasă. Adaugați treptat 390 ml de lapte condensat fiert. Bateți compoziția după fiecare porție adăugată. Trebuie să aveți o cremă densă și omogenă. Experimentați cu gustul cremei, adăugând diverse esențe, vanilie sau coniac. Pentru decor, folosiți nuci, fructe uscate și fructe de pădure.

3. Crema de lapte condensat, smântână și unt

Această cremă necesită mai multă atenție, dar este numai bună pentru torturi, ca umplutură pentru eclere sau vafe.
Bateți 200 gr de unt, cu mixerul, până obțineți o compoziție pufoasă și aerată. Adăugați 150 ml de smântână fermentată. Mixați amestecul, pentru început la viteză mică, apoi o măriți treptat. Odată ce devine omogenă, adaugați, în partide mici, 350 ml de lapte condensat fiert. Bateți compoziția cu mixerul, pănă căpătați o cremă omogenă și densă.

4.Crema de lapte condensat și frișcă lichidă

E o rețetă foarte simplă. Bateți, cu mixerul, 390 ml de frișcă lichidă de 33%, spumă fermă. Adăugați 195 ml de lapte condensat fiert. Bateți compoziția obținută în cremă densă.
Într-un vas separat, mixați 200 gr de unt de 72%, după care încorporați 195 ml de lapte condensat fiert.
Combinați cele două compoziții, adăugați 35 gr de vanilie, 45 ml de coniac sau rom și bateți crema, până devine pufoasă.

5.Crema de lapte condensat, smântână și brânză de vaci

O cremă ideală pentru tortul de clătite. Adăugați 50 gr de zahăr pudră în 200 ml de smântână grasă. Mixați amestecul, până la omogenizare.
Treceți 200 gr de brânză de vaci prin sită, astfel înlăturați cocoloașele. Combinați smântâna, brânza și ½ cutie de lapte condensat fiert, adăugați 1 pliculeț de vanilie. Bateți crema, până devine densă și stabilă. De asemenea, cu ea puteți unge și blaturile tortului.

6.Crema fiartă cu lapte condensat

Adăugați 65 gr de zahăr în 260 ml de lapte. Încălziți amestecul, până se dizolvă zahărul. Încorporați 70 gr de făină și 10 gr de vanilie. Amestecați ingredientele cu telul, apoi le mixați. Puneți compoziția obținută la bain marie, amestecați constant până se îngroașă. Lăsați crema să se răcească, apoi adăugați 120 gr de unt și 220 ml de lapte condensat fiert. Mixați crema, până devine densă și omogenă.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...