7 flori- care să alegi! Plantează-le și vor scoate buruienile din zonă!

Ați obosit de atâtea buruieni? Nu știți ce să faci cu ele? Iată și soluția!

Buruienile sunt una dintre durerile de cap pentru grădinari . Practic, o soluție radicală să scapi de buruieni definitiv, nu există,dar poți limita la maxim apariția și dezvoltarea acestora. Vă sugerăm să luați calea celei mai puțin rezistente – însămânțarea florilor care vor înlocui buruienile, deplasându-le aproape complet din grădina dumneavoastră.

Cymbalaria

Planta perena de acoperire a solului. Formează un covor dens de mici flori frumoase. Cymbalyaria înflorește continuu, este rezistent la îngheț, tolerează ușor umbra și solul steril.

 Phlox pitic

Phlox subulata, floxul târâtor, mușchiul roz sau floarea de munte este o plantă perenă care deplasează buruienile. Foarte nepretențios și decorativ: tufișurile sunt complet acoperite cu flori mici strălucitoare. Substratul phlox este plantat de-a lungul marginilor paturilor de flori sau ale grădinilor din față.

Badan

Bergenia crassifolia este o perenă veșnic verde, fără pretenții.  Are frunziș destul de suculent și flori vibrante. Dacă plantați tufișuri de tămâie în grupuri, atunci buruienile nu vor apărea pe site în acest loc selectat.

Enotera

Luminița sau onagrul este o plantă cu flori abundente, cu flori galbene strălucitoare. Florile, de culoare galbenă, se deschid seara, puțin înainte de căderea nopții, și stau deschise până a doua zi. Pe paturile de flori cu primula de seară, buruienile practic nu cresc. Planta este nepretențioasă, rezistentă, rezistentă la dăunători, temperaturi ridicate și îngheț.

Rizom mare de geraniu

Este dificil să găsești buruieni într-un loc în care crește mușcată cu rizom mare. Planta crește rapid, deplasând buruienile de pe sit. Soiul este nepretențios, rezistent la secetă, înflorește abundent.

Veronica filiformis

O plantă minunată și nepretențioasă care formează un covor gros și nu lasă buruienile să crească. Ideal pentru decorarea trunchiurilor sau arbuștilor copacilor. Poate înlocui un gazon – planta este rezistentă la călcare.

Copita europeana

Ideal pentru o grădină umbrită. Nu formează inflorescențe strălucitoare, dar arată foarte atractiv și, cel mai important, elimină buruienile de pe site. Este o plantă cu frunze verzi,strălucitoare,cu tulpini ușor îndepărtate și un miros specific înțepător.Planta arată decorativă tot timpul sezonului.

Spor la grădinărit!

New