Acest fermier obține recolte grandioase de pe 6 ari: își hrănește toată familia și îi mai rămâne și pentru vândut!

Cât de mare poate fi recolta culeasă din grădina unei curți standard? Tone! Dacă nu puteți crede în această afirmație, faceți cunoștință cu o familie neobișnuită din California, care cultivă o cantitate incredibilă de legume în curtea din spatele casei. Jules Dervaes și apropiații lui folosesc tradițiile străvechi din agricultură, combinate cu tehnologiile contemporane, ceea ce le permite să obțină rezultate extraordinare.

Totul a început ca un hobby: Jules a decis să transforme curtea mică din jurul casei sale din Pasadena într-un fel de fermă mică, ca să cultive legume ecologice, fără modificări genetice. Această idee a fost acceptată cu bucurie de toată familia: copiii Anais, Justin și Jordanne. În prezent fertilitatea fermei lor îi uimește pe toți: aici se cultivă legume, sunt crescute animale domestice și chiar se prepară ciocolată! Toate produsele familiei Dervaes sunt ecologice.

De mult timp familia Dervaes nu-și privește stilul de viață exclusiv ca pe un mod de câștig. Ei consideră că agricultura și revenirea la valorile tradiționale reprezintă filosofia vieții. Pe lângă lucru, familia Dervaes are o viață socială activă: organizează evenimente cinematografice caritabile și își ajută vecinii, având grijă de copiii lor.

Din păcate, uneori totul nu decurge ideal. Câțiva ani de secetă i-a ținut pe fermieri în stres. Ei au fost nevoiți să recurgă la cele mai noi tehnologii de economisire a apei. Familia a făcut un compromis mic în acest domeniu, trecând de la tradiții la inovații. Toată apa, care se folosește în casă, se reutilizează pentru irigare. Pe lângă aceasta, Jules Dervaes folosește tradiția irigării antice: pune ulcioare de lut pentru adunarea apei de ploaie pe parcele, care eliberează umezeala în cazul uscăciunii solului.

Pe lângă legume, Dervaes cultivă verdețuri, flori decorative și comestibile, produce propriile băuturi nealcoolice și chiar și ciocolată — în total, sunt vreo 400 denumiri. La fermă trăiesc găini, rațe și câteva capre.

Jules și-a cumpărat casa în 1985 și a transformat-o în principala sa sursă de venit.

Sincer vorbind, în prezent curtea lui Dervaes este puțin mai mare decât era inițial. După înțelegeri prealabile ei folosesc o parte din pământurile vecinilor și chiar și zona de acces la casă. Chiar dacă pare ciudat, în curte există o zonă mică pentru odihnă. Sistemul parcelelor verticale permite foarte mult economisirea spațiului.

Panourile solare, instalate pe acoperiș, asigură casa și curtea cu energie electrică. Cea mai multă electricitate se consumă pe procesele de producție: de exemplu, pregătirea sucurilor și piureurilor. Această familie neobișnuită fabrică chiar și combustibilul pentru automobil din resturile, care sunt oferite gratuit de restaurantele din apropiere!

Jules se plânge de faptul că oamenii contemporani depind prea mult de tehnologie și sunt înnebuniți după valorile materiale. Familia lui nu poate să concureze cu rețelele comerciale mari și magazinele online, care livrează mâncare. Însă, datorită reputației sale excelente, Dervaes își vinde producția restaurantelor locale și vecinilor. Odată cu dezvoltarea rețelelor de socializare această familie neobișnuită nu suferă din cauza deficitului de clienți.

Jules consideră că stilul său de viață este cel, la care umanitatea trebuie să revină, ca să supraviețuiască în această lume și să nu o distrugă.

V-a plăcut articolul? Atunci distribuiți-l prietenilor voștri!

New