Alimentul-minune din bucătăria indiană — niciodată nu veți ghici ce este acesta! - Retete-Usoare.eu

Alimentul-minune din bucătăria indiană — niciodată nu veți ghici ce este acesta!

În India acest produs se numește ghee (untul clarificat) și este utilizat în scopuri terapeutice. Proprietățile lui benefice sunt într-atât de mari, încât oamenii îl numesc „aurul lichid”. Echipa noastră vă va povesti despre influențele ghee-ului asupra organismului uman.

BENEFICIILE GHEE-ULUI (UNTULUI CLARIFICAT)

1. ÎNTĂREȘTE IMUNITATEA

Untul clarificat are o mare valoare energetică și hrănește rapid organismul. O cantitate mică de ghee întinsă pe o felie de pâine și servită la micul dejun vă va ajuta să rămâneți în tonus toată ziua! Pe lângă aceasta, el este bogat în vitamine: A, D și E.

2. CONTRIBUIE LA SCĂDEREA PONDERALĂ

Ghee-ul conține mulți acizi grași, însă grăsimile din componența lui sunt mai puțin saturate decât celelalte lipide de origine animală. Untul clarificat se absoarbe cu ușurință, contribuie la îmbunătățirea metabolismului și, corespunzător, nu se depune ca strat de grăsime, ci este utilizat aproape în totalitate de organism pentru generarea energiei.

3. ÎMBUNĂTĂȚEȘTE SĂNĂTATEA PIELII

Untul clarificat este utilizat pe larg în cosmetologie. El se aplică cu ușurință pe piele, se absoarbe rapid și elimină cu succes sărurile, impuritățile și toxinele din pori. După procedurile cu ghee pielea devine moale și catifelată. De aceea, nu există un produs mai bun pentru realizarea unui masaj eficient.

4. ESTE POTRIVIT PENTRU PRĂJIT

Mâncarea pregătită cu ghee are un gust plăcut de unt. De asemenea, în timpul încălzirii acest unt nu-și pierde proprietățile valoroase. Puteți prăji și carnea, și legumele în el.

5. TRATEAZĂ INFLAMAȚIA

Ghee-ul are efect calmant. Folosind amestecul de ghee și miere, poate fi ameliorată durerea de gât. De asemenea, el este utilizat în tratamentul migrenelor. În acest scop ghee-ul este combinat cu șofran, cardamom, fenicul, alte condimente și ierburi tămăduitoare, după care este ținut în gură pentru o anumită perioadă de timp.

În perioada rece a anului, când mucoasa nazală este uscată, se recomandă ungerea ei cu ghee. Astfel este împiedicată iritarea mucoasei și dezvoltarea infecțiilor.

Astfel, beneficiile untului clarificat sunt de neprețuit, însă el nu este un panaceu. După cum se cunoaște, toate lucrurile sunt bune cu măsură. De aceea, utilizați-l în cantități mici. Cel mai bun ghee iese din untul de casă. El se prepară foarte ușor! rețeta aici

Prietenii și apropiații dumneavoastră vor fi neîndoielnic interesați de acest produs și vor dori să afle mai multe informații despre el. Distribuiți-le acest articol!

Fiți sănătoși!

loading...