Aluat pentru pizza ca la pizzerie. Nemaipomenit de gustos!

Frământarea acestui aluat pentru pizza nu necesită eforturi deosebite, iar rezultatul sigur vă va bucura. Aluatul este foarte maleabil și plăcut la modelare, dar cel mai important este rezultatul final — pizza delicioasă cu cașcaval. Noi nu am pregătit pizza cu multe topping-uri, deoarece scopul nostru era să vă prezentăm prepararea aluatului. Puteți să experimentați cu topping-urile, adăugând ceea ce vă place, dar sosul de roșii și mozzarella trebuie să fie neapărat incluse!

INGREDIENTE:

-500 g de făină;

-o linguriță rasă de sare;

-o linguriță rasă de zahăr;

-2.5 lingurițe de drojdie uscată (10 g);

-300 ml de apă caldă;

-ulei de măsline — pentru ungerea tăvii.

Aluatul preparat din ingredientele de mai sus este suficient pentru modelarea a 2 pizze mari.

MOD DE PREPARARE:

1.Cerneți făina într-un bol adânc. Adăugați sarea, zahărul și drojdia uscată, punându-le în diferite colțuri ale bolului. Amestecați. 

2.Adăugați apa caldă. Inițial amestecați cu telul, iar apoi transferați aluatul pe suprafața de lucru și continuați să-l frământați cu mâinile. El trebuie să fie moale, omogen, elastic și nelipicios.

3.Modelați aluatul sub formă de bilă și puneți-l într-un bol adânc, uns cu puțin ulei. Acoperiți-l cu folie alimentară și lăsați-l să dospească timp de 2 ore într-un loc cald (noi l-am pus în cuptorul oprit, cu lumina aprinsă).

4.Transferați aluatul dospit pe suprafața de lucru și frământați-l puțin.

5.Apoi modelați-l sub formă de bilă și acoperiți-l cu un prosop curat de bucătărie. Lăsați-l să se „odihnească” pe parcursul a 30 minute.

6.Divizați aluatul în 2-4 bucăți egale. Dacă doriți, puteți să realizați acest lucru înainte de pasul precedent.

7.Puneți o bucată de aluat pe tava, pe care ați turnat puțin ulei de măsline. Întindeți-l cu mâinile unse cu ulei, răspândindu-l pe suprafața ei și modelându-l sub formă de blat.

8.Ungeți blatul cu sos de roșii și răspândiți topping-urile alese pe suprafața lui.

9.Coaceți pizza timp de aproximativ 15 minute în cuptorul preîncălzit până la 250°C‌.

10.Porționați și serviți pizza cu multă plăcere!

Dacă planificați să pregătiți o singură pizza și v-a mai rămas aluat, puteți să-l păstrați timp de 30 zile la congelator, punându-l într-o pungă unsă cu ulei de măsline. Dacă vreți să pregătiți o pizza azi și una mâine, păstrați aluatul la frigider, punându-l tot într-o pungă unsă cu ulei de măsline.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New