Ardei dulci marinați cu varză!

Un adevărat deliciu!

INGREDIENTE:

-1 kg de ardei dulci;

-1 kg de varză albă;

-250 g de morcov;

-o legătură de țelină verde;

-2 căpățâni medii de usturoi;

-un ardei iute (opțional).

Pentru marinadă:

-200 ml de apă;

-200 ml de oțet 6%;

-200 ml de ulei rafinat de floarea-soarelui;

-o linguriță de oțet 70%;

-4 foi de dafin;

-15 boabe de piper negru;

-o lingură cu vârf de zahăr;

-2 linguri de sare neiodată.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți marinada: turnați apa, oțetul 6% și uleiul rafinat de floarea-soarelui într-o tigaie adâncă. Adăugați 1.5 linguri de sare neiodată, zahărul, boabele de piper negru, foile de dafin și oțet 70%. Amestecând periodic, aduceți soluția obținută până la punctul de fierbere.

2.Curățați ardeii de codițe, semințe și nervuri, păstrându-le integritatea. Așezați-i într-un singur strat în marinada obținută și blanșați-i timp de câte 2-3 minute pe fiecare parte (aveți grijă să nu-i țineți prea mult pe foc, deoarece ei trebuie să rămână crocanți). Tăiați cățeii de usturoi în jumătăți și adăugați-i treptat în marinadă, odată cu fiecare porție de ardei. De asemenea, blanșați ardeiul iute odată cu cei dulci (noi nu l-am mărunțit, ci pur și simplu l-am tăiat incomplet în jumătate).

3.Transferați ardeii blanșați cu tot cu bucățelele de usturoi pe o farfurie. Scoateți foile de dafin din marinadă. Dacă vă deranjează boabele de piper negru, puteți să strecurați marinada.

4.Tăiați varza sub formă de fâșii cu grosimea medie.

5.Dați morcovul prin răzătoarea specială, care transformă produsele în fâșii lungi și subțiri. Dacă nu aveți o asemenea ustensilă, tăiați-l cu cuțitul.

6.Tăiați mărunt tulpinile de țelină verde și amestecați-le cu varza și morcovul, pe care le-ați pregătit.

7.Tăiați frunzele de țelină în bucăți. După ce veți blanșa toți ardeii, puneți-le în marinada rămasă împreună cu usturoiul rămas (dacă nu l-ați folosit deja pe tot) și fierbeți-le până își vor modifica culoarea. Scoateți-le din marinadă.

8.Adăugați încă o linguriță de sare neiodată și varza combinată cu morcovul în marinadă. Căliți legumele până se vor înmuia puțin. Aveți grijă să nu le gătiți prea mult: ele trebuie să rămână crocante.

9.Umpleți ardeii cu compoziția de varză și morcov. Puneți-i într-un vas dotat cu capac.

10.Așezați țelina verde și usturoiul pe suprafața ardeilor umpluți. Turnați marinada rămasă peste ei.

11.Lăsați-i să se răcească până la temperatura camerei, după care acoperiți-i cu capacul și dați-i la frigider. Pot fi păstrați pe parcursul a 1-2 săptămâni.

12.Serviți ardeii umpluți cu varză! Sunt foarte gustoși și aromați!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!