Batoane de morcovi coapte cu cașcaval și usturoi. Mai gustoase decât orice fast food! - Retete-Usoare.eu

Batoane de morcovi coapte cu cașcaval și usturoi. Mai gustoase decât orice fast food!

Există oameni, care pur și simplu nu suportă toate legumele, cu excepția cartofului și încearcă să le excludă din meniul lor. Deseori putem să auzim asemenea fraze: „Legumele nu sunt gustoase. Am fiert niște morcovi și nu mă pot impune să-i mănânc. Ce să fac? Cum pot să mă alimentez corect și gustos în același timp?

Morcovii nu trebuie să reprezinte neapărat o substanță moale, care să provoace asociații neplăcute. Gustul acestei legume poate fi intens și bogat. Tăiați morcovii sub formă de batoane, combinați-i cu usturoi și cașcaval ras, asezonați-i cu pătrunjel uscat și rezultatul vă va surprinde în mod plăcut.

Batoanele de morcovi cu cașcaval și usturoi sunt mai gustoase decât orice fast food. Pentru ca ele să fie atât gustoase, cât și folositoare, înlocuiți prăjirea în friteuză cu coacerea în cuptor.

BATOANELE DE MORCOVI CU CAȘCAVAL ȘI USTUROI

Ingrediente:

-2-3 morcovi proaspeți;

-¼ pahar de cașcaval tare, dat prin răzătoare;

-o lingură de usturoi granulat;

-o lingură de ulei;

-sare și piper negru măcinat — după gust;

-¼ pahar de pătrunjel mărunțit (uscat sau proaspăt).

Pentru sos:

-2 linguri de iaurt natural;

-o lingură de suc de lămâie;

-sare, piper negru măcinat, usturoi — după gust.

Mod de preparare:

1.Spălați morcovii. Dacă doriți, curățați-i de coajă (nu este obligatoriu).

2.Tăiați morcovii în fâșii lungi și egale: inițial tăiați rădăcinoasele în jumătăți, după care divizați fiecare jumătate în fâșii, fixându-o cu furculița.

3.Puneți fâșiile de morcovi într-un bol. Adăugați uleiul, cașcavalul dat prin răzătoarea cea mai mică (sau fulgi de parmezan), sarea, piperul negru măcinat și usturoiul granulat. Puteți să utilizați pătrunjel proaspăt (tăiat foarte mărunt) sau uscat. Iar usturoiul proaspăt nu este potrivit pentru această rețetă, deoarece se arde.

4.Amestecați morcovii asezonați, pentru ca condimentele, cașcavalul și uleiul să se răspândească uniform pe ei.

5.Așezați fâșiile de morcovi pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând mici spații între ele, ca să se coacă bine.

6.Coaceți-le timp de 30-35 minute în cuptorul preîncălzit până la 200°C, întorcându-le periodic și verificând gradul lor de preparare. Dacă furculița intră fără dificultate în morcov și pulpa lui și-a modificat culoarea, devenind aurie, atunci gustarea este gata.

7.Pregătiți sosul: cel mai potrivit pentru el este iaurtul obișnuit, fără zahăr și alte adaosuri. Adăugați sucul de lămâie și condimentele în el. Amestecați foarte bine.

8.Lăsați batoanele de morcovi să se răcească timp de câteva minute, după care le puteți servi.

Batoanele coapte de morcovi reprezintă o gustare foarte ușoară, la care este foarte greu să renunți. Iar sosul de usturoi le suplimentează în mod ideal.

Distribuiți această rețetă originală prietenilor voștri!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...