Beneficiile supei de oase! Pare a fi o supă simplă, dar ceea ce am aflat despre această mâncare m-a surprins! - Retete-Usoare.eu

Beneficiile supei de oase! Pare a fi o supă simplă, dar ceea ce am aflat despre această mâncare m-a surprins!

În prezent, puțini gătesc supă de oase. De cele mai dese ori folosim supă din pulpe de pui. Noi vă propunem să ne amintim tradițiile și să preparăm supă de oase așa cum o făceau bunicile nostre.

E nevoie oare să vă amintim că supa clară reprezintă o mâncare sănătoasă și nutritivă? Aparent simplu, în componența supei intră o varietate de aminoacizi esențiali, care trebuie să facă parte din alimentația oricui.

Beneficiile supei de oase.

În primul rând, ajută la cicatrizarea mai rapidă a rănilor și este recomandat în perioada postoperatorie. Aminoacizii esențiali ajută țesuturile să se recupereze mai repede. Este, de asemenea, o mâncare importantă pentru un organism în creștere.

În al doilea rând, datorită conținutului ridicat de magneziu, calciu și fosfor, care sunt în supă, oasele devin mai puternice. Prin urmare, puteți consuma bulionul de oase la orice vârstă, mai ales că întotdeauna se asimilează perfect.

În al treilea rând, supa conține gelatină, care are efecte benefice asupra mucoasei intestinale, în special a stomacului. O digestie bună vă este garantată!

În al patrulea rând, supa de oase îndepărtează toxinele și îmbunătățește starea ficatului. Deci, în cazul unei intoxicații, mâncați supă de oase!

În al cincilea rând, supa conține glicină, care asigură un conținut ridicat de fier în sânge, iar acest lucru previne anemia și îmbunătățește circulația. Hemoglobina înaltă vă este garantată!

Lista poate continua! Supa de oase poate fi servită ca mâncare aparte, sau poate fi baza diferitor supe, tocane și sosuri – tot ce vă dorește inima. Nu uitați, este o mâncare cu conținut caloric scăzut – doar 15-20 kcal/l.

Cum preparați supă de oase perfect.

  1. Prajiți puțin oasele în cuptor înainte de a le fierbe.
  2. Mărunțiți oasele înainte de a adăuga apa rece.
  3. Spălați bine oasele înainte de preparare.
  4. Îndată ce supa ajunge la punctul de fierbere, dați focul mai încet, luați spuma și, parțial, grăsimea.
  5. Nu lăsați să fiarbă tare.
  6. Supa de oase se fierbe aproximativ 3 ore. Cu 1,5 ore înainte de a fi gata condimentați cu ierburi după gust, iar cu 30 de minute – adăugați sare.

Supa de oase cu carne e la fel de benefică. Se referă și la supa de pește. Dacă aveți disfuncții digestive, un remediu mai bun nu găsiți. 2 căni de supă de oase pe zi și vă veți simți mult mai bine.

Iar acum, imaginați-vă câte bucate puteți pregăti din această fiertură. Un supă de oase cu crutoane, o supă cu găluște, perișoare, tăieței, legume sau chiar cu omletă. Nu ezitați să experimentați! Împărtășiți această informație utilă și prietenilor!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...