Bezele din albuș de ou. Toate secretele preparării! Un rezultat întotdeauna reușit!

Crocante la exterior și fine la interior! Aerate, frumoase și gustoase! Pur și simplu se topesc în gură!

INGREDIENTE:

-2 albușuri de ouă (60 g);

-120 g de zahăr;

-o linguriță de suc de lămâie.

MOD DE PREPARARE:

1.Separați cu grijă albușurile de gălbenușuri, astfel încât niciun strop de gălbenuș să nu ajungă în ele. Puneți-le într-un bol adânc, curat, uscat și degresat.

2.Bateți-le cu mixerul pornit la viteză mică până vor deveni spumoase. Trebuie să arate ca spuma de pe șampanie.

3.Apoi măriți viteza mixerului și continuați să le mixați până la apariția vârfurilor moi. Spuma formată trebuie să se țină bine de lingură și să nu cadă de pe ea.

4.Adăugați treptat (câte o lingură) zahărul. Pentru ca bezelele să-și mențină bine forma, cantitatea de zahăr trebuie să fie de 2 ori mai mare decât cea de albușuri. După ce veți adăuga tot zahărul, bateți bezeaua până la dizolvarea lui completă și apariția vârfurilor persistente. Verificați dacă zahărul s-a dizolvat cu degetele.

5.Adăugați sucul de lămâie. Bateți bezeaua timp de încă 1 minut.

Datorită sucului de lămâie, bezelele rămân albe ca zăpada.

6.Transferați bezeaua într-un poș, la care ați montat o duză stelată. 

7.Aplicați bezeaua pe tava tapetată cu hârtie de copt, modelând bezele cu diametrul de 4-5 cm.

8.Uscați bezele timp de 50-90 minute în cuptorul preîncălzit până la 190°C‌. Verificați dacă sunt gata prin ridicarea lor: dacă se dezlipesc ușor de hârtia de copt, înseamnă că s-au uscat suficient.

9.Opriți focul și întredeschideți ușa cuptorului (noi am pus o spatulă între ea și cuptor, ca să nu se închidă). Lăsați bezelele în cuptorul oprit până se vor răci complet (nu le lăsați peste noapte, deoarece ele pot absorbi umezeala din aer și nu vor mai fi crocante).

10.Apoi luați-le de pe tavă și puneți-le într-un recipient potrivit, care poate fi închis ermetic. Bezelele nu se păstrează descoperite, deoarece absorb umezeala.

11.Serviți-le cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New