Biscuiți “Crizanteme” din copilărie! - Retete-Usoare.eu

Biscuiți “Crizanteme” din copilărie!

Ce poate fi mai gustos decât niște biscuiți de casă dulci și sfărâmicioși pregătiți cu multă dragoste de mama sau de bunica? Iată rețeta care trezește amintiri frumoase din copilărie.

INGREDIENTE:

-1 pahar de zahăr (200 g);
-3 ouă;
– ½ linguriță bicarbonat de sodiu stins cu oțet sau zeamă de lămâie;
-250 gr de unt sau margarină;
-2 ½ -3 pahare de făină(350-450 g).

dublați cantitatea de ingrediente dacă doriți mai mulți biscuiți 

MOD DE PREPARARE:

1.Tăiați untul sau margarina în câteva bucăți și lăsați-l să se înmoaie.
2.Bateți, într-un vas adânc, ouăle cu zahăr, de dorit să folosiți un mixer. Încorporați bicarbonatul stins și bateți încă o dată. Adăugați untul (margarina) tăiat bucăți cât mai mici și din nou bateți până la omogenizare.


3.Încorporați treptat făina până va fi comod să bateți cu mixerul, apoi adăugați făina câte puțin și amestecați cu lingura. Când va fi dificil să amestecați cu lingura, puneți aluatul în făina rămasă (păstrați puțină făină, pe care o veți adăuga dacă va fi necesar) și frământați aluatul cu mâinile. Aluatul nu trebuie să fie elastic, el va fi moale, dar nelipicios. Dacă totuși se lipește de degete, mai adăugați din făina păstrată și frământați, după câteva încercări aluatul va fi de consistența necesară, ca în poza de mai jos.


4.Acoperiți aluatul cu folie alimentară și dați-l la frigider.
5.Între timp, încălziți cuptorul până la 200°C. Pregătiți mașina de tocat carne. Tapetați tava cu făină și hârtie de copt. Scoateți aluatul din frigider și tăiați ¼ din el, restul îl puneți înapoi în frigider.
6.Modelați aluatul în formă de salam și dați-l prin mașina de tocat.
7.Când aluatul va ieși cam 5-7 cm, ridicați-l cu mâna și tăiați-l cu cuțitul. Astfel obțineți un biscuit frumos în formă de floare. Așezați biscuitul pe tava de copt. Pentru ca următoarea floare să fie la fel de reușită, trebuie să curățați mașina de tocat de rămășițe de aluat. Când terminați aluatul din mașina de tocat, mai scoateți din frigider și continuați. Faceți biscuiții rapid, pentru ca aluatul să nu se topească pe masă și să-și piardă forma.


8.Umpleți tava cu biscuiți și dați-o la cuptor pentru 35-40 de minute.


Puteți presăra biscuiții cu zahăr pudră.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...