Biscuiți fragezi — foarte fini și sfărâmicioși!

Dacă vă plac biscuiții fragezi, pregătiți-i neapărat pe aceștia! Ei sunt incredibil de fini, sfărâmicioși, aromați și delicioși. Datorită formei lor, biscuiții au primit denumirea „Romanițele”. Haideți să-i gătim împreună!

INGREDIENTE:

-190 g de unt 82.5%;

-75 g de zahăr pudră;

-1 g de sare (¼ linguriță);

-un albuș de ou (35-40 g);

-6 g de zahăr vanilat (1.5 lingurițe);

-aproximativ 230 g de făină;

-60 g de gem de fructe (noi am folosit gem de căpșuni).

Din aceste ingrediente veți obține 45 biscuiți (500 g).

MOD DE PREPARARE:

1.Scoateți în prealabil untul din frigider. Tăiați-l în bucățele, puneți-l într-un bol adânc și lăsați-l să se încălzească pe parcursul a 1-1.5 ore, ca să devină mai moale.

2.Adăugați zahărul pudră, sarea și zahărul vanilat. Bateți totul cu mixerul pe parcursul a circa 5 minute, până când compoziția de unt și zahăr va deveni pufoasă și albicioasă.

3.Adăugați treptat (în 2 etape) albușul de ou. Mixați totul pe parcursul a încă 1-2 minute.

4.Amestecând continuu cu mixerul pornit la viteză mică, adăugați treptat (câte o lingură) făina cernută în compoziția obținută. Nu trebuie să bateți aluatul, ci doar să-l amestecați până va deveni omogen. El trebuie să fie foarte moale și cremos.

5.Transferați jumătate de aluat într-un poș, montându-i duiul franțuzesc (sub formă de stea), al cărei deschizătură are diametrul de 1.5-1.8 cm. Dacă doriți, puteți să folosiți alt dui cu deschizătura mare. Puneți restul aluatului în frigider, acoperindu-l cu folie alimentară.

6.Aplicați aluatul pe tava tapetată cu hârtie de copt, modelând biscuiții (ca în imaginile de mai jos). Lăsați spații libere de circa 1.5 cm între ei. Străduiți-vă să lucrați rapid, pentru ca aluatul să nu reușească să se înmoaie prea tare.

7.Umezindu-vă degetul cu apă, realizați câte o adâncitură în mijlocul fiecărei „floricele”.

8.Transferați gemul într-un poș, tăindu-i un vârf mic. Adăugați-l în adânciturile din mijlocul viitorilor biscuiți.

9.Coaceți biscuiții timp de 10-15 minute, până la gradul de rumenire, pe care-l preferați, în cuptorul preîncălzit până la 200°C. După primele 7 minute de coacere întoarceți tava, pentru ca biscuiții să se coacă uniform.

10.Având în vedere faptul că gemul de casă pătrunde parțial în aluat în timpul coacerii, după ce veți scoate biscuiții din cuptor puteți să le umpleți încă o dată adânciturile cu gem, ca să fie mai arătoși și mai gustoși (gemul din comerț este mai concentrat și își menține mai bine forma).

11.Transferați biscuiții pe grătar și lăsați-i să se răcească complet.

12.Procedați similar cu aluatul rămas, amestecându-l cu spatula în prealabil, ca să devină mai maleabil.

13.Serviți biscuiții „Romanițele” cu multă plăcere! Ei sunt crocanți la exterior și moi, fragezi la interior. Pur și simplu se topesc în gură! Iar aroma plăcută de unt și vanilie le oferă încă mai mult farmec!

Dacă doriți, puteți să procedați altfel: modelați biscuiții și realizați adânciturile din mijlocul lor. Coaceți-i și lăsați-i să se răcească, după care umpleți-le adânciturile cu gem, dulce de leche etc.

BONUS:

Folosind același aluat și diferite duiuri, puteți să pregătiți biscuiți cu diferite forme.

După răcire puteți să formați perechi din biscuiții identici, lipindu-i cu lapte condensat caramelizat.

Dacă nu aveți poșuri și duiuri, folosiți o pungă din plastic gros, tăindu-i un vârf, astfel încât să obțineți un orificiu cu diametrul de circa 1.5 cm. Apoi modelați biscuiții, alegând una dintre metodele prezentate mai sus.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New