Biscuiții „Limbi de pisică” din aluat fraged semilichid!

O rețetă foarte reușită! Biscuiții „Limbi de pisică” sunt ușori, subțiri, crocanți, cu aromă minunată de unt și gust nemaipomenit!

INGREDIENTE:

-160 g de făină;

-125 g de unt moale;

-140 g de zahăr pudră;

-2 albușuri (70-75 g).

MOD DE PREPARARE:

1.Bateți albușurile cu mixerul până vor deveni spumoase și albicioase.

2.Bateți untul și zahărul pudră cu mixerul pornit la viteză mare: pe parcursul a 3-4 minute, până se vor transforma într-o compoziție pufoasă și albicioasă.

3.Încorporați treptat și alternant (în câte 2 etape) făina cernută și spuma de albușuri în compoziția de unt. Amestecați cu spatula, realizând mișcări circulare, orientate de jos în sus. Trebuie să obțineți un aluat foarte moale, fin și omogen.

Datorită albușurilor, biscuiții ies crocanți. Dacă veți adăuga un ou întreg, ei vor fi moi.

4.Transferați aluatul într-un poș. Tăiați-i vârful, astfel încât să obțineți un orificiu cu diametrul de 5 mm.

5.Aplicați aluatul pe tava tapetată cu hârtie de copt, modelând fâșii subțiri, cu lungimea de 8-10 cm. Lăsați spații de 2.5-3 cm între ele, deoarece își măresc volumul în timpul coacerii. În timpul aplicării distanța dintre poș și tavă trebuie să fie de circa 1 cm: doar când terminați de modelat o fâșie, apropiați vârful poșului de hârtia de copt.

6.Coaceți biscuiții timp de 7 minute în cuptorul preîncălzit până la 200°C‌. Timpul și temperatura de coacere pot depinde de caracteristicile cuptorului dumneavoastră.

7.Între timp modelați următorii biscuiți pe o altă bucată de hârtie de copt.

8.Lăsați biscuiții să se răcească pe hârtia de copt, deoarece ei sunt foarte moi, cât sunt fierbinți. Ei se răcesc repede și devin crocanți.

9.Transferați biscuiții pe o farfurie. În total, noi am obținut 4.5 tăvi de „limbi de pisică”.

10.Încă o variantă: cât timp biscuiții sunt fierbinți și moi, puteți să le oferiți orice formă, iar apoi să-i lăsați să se răcească.

11.Serviți biscuiții cu multă plăcere!

12.Ca să rămână crocanți, cel mai bine ar fi să-i păstrați într-un recipient închis ermetic.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!