Biscuiții-sandwich „Bouchée” — un desert delicios pentru ceai sau cafea, preparat în 20 minute!

Biscuiți delicioși, tip sandwich, cu umplutură de ciocolată și caise! O rețetă simplă și rapidă!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-3 ouă medii;

-60 g de zahăr;

-50 g de făină;

-20 g de pudră de cacao;

-5 g de zahăr vanilat;

-un praf de sare.

Pentru umplutură:

-100 g de ciocolată neagră min. 50%;

-50 ml de lapte + 50 g de unt (sau 100 ml de smântână pentru frișcă 30%);

-4 linguri de gem de caise.

În calitate de umplutură puteți să folosiți orice cremă sau gem dens.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: separați albușurile de gălbenușuri.

Noi am scos în prealabil ouăle din frigider și le-am lăsat să se încălzească până la temperatura camerei. Astfel ele se bat puțin mai greu, dar sunt mai stabile.

2.Bateți albușurile cu un praf de sare pe parcursul unui minut, până vor deveni spumoase. Apoi adăugați treptat jumătate de zahăr în ele și continuați să le mixați până la apariția vârfurilor persistente: telurile trebuie să lase urme stabile prin compoziție, iar când veți răsturna bolul, spuma de albușuri nu trebuie să cadă.

3.Bateți gălbenușurile, zahărul rămas și zahărul vanilat timp de 3-4 minute, până se vor transforma într-o compoziție pufoasă, voluminoasă și albicioasă.

4.Încorporați treptat (în 3 etape) spuma de albușuri în cea de gălbenușuri, amestecând cu spatula prin mișcări circulare, orientate de jos în sus.

5.Adăugați treptat (în 2 etape) făina cernută împreună cu pudra de cacao în spuma de ouă și amestecați cu spatula până la omogenizare, realizând mișcări circulare, orientate de jos în sus.

6.Transferați aluatul obținut într-un poș. Tăiați-i vârful, astfel încât să obțineți un orificiu cu diametrul de 1 cm.

7.Aplicați aluatul pe tava tapetată cu hârtie de copt, modelând biscuiți rotunzi. Dimensiunea lor depinde de preferințele dumneavoastră. Lăsați spații libere între ei.

8.Coaceți biscuiții timp de 10-15 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C. Verificați dacă sunt gata prin testul cu scobitoarea.

9.Lăsați-i să se răcească.

10.Pregătiți ganache-ul de ciocolată: puneți untul și laptele într-o crăticioară. Încălziți-i până aproape de punctul de fierbere.

11.Rupeți ciocolata în bucățele și puneți-o într-un bol adânc. Turnați lichidul fierbinte peste ea și lăsați-o să se topească timp de 1.5-2 minute. 

12.Apoi amestecați totul până la omogenizare, folosind telul.

13.Lăsați ganache-ul să se răcească. El trebuie să se îngroașe și să devină stabil. Puteți să-l dați la frigider, amestecându-l periodic, ca să se răcească uniform.

14.Transferați ganache-ul și gemul de caise în 2 poșuri. Tăiați-le câte un vârf subțire.

15.Formați perechile de biscuiți: ele trebuie să aibă dimensiuni egale.

Dacă doriți, puteți să însiropați suplimentar biscuiții.

16.Aplicați câte un inel gros de ganache pe jumătate de biscuiți. Apoi adăugați gemul de caise în mijlocul inelului de ciocolată.

17.Dacă doriți, puteți să schimbați ordinea aplicării umpluturilor. De asemenea, puteți să folosiți o singură umplutură.

18.Acoperiți biscuiții unși cu umplutură cu ceilalți, presându-i ușor, ca să modelați sandwich-urile.

19.Lăsați biscuiții la temperatura camerei pentru 30-60 minute, după care dați-i la frigider pentru 60 minute, ca să se stabilizeze ganache-ul.

20.Dacă doriți, puteți să decorați biscuiții cu ciocolată albă.

21.Serviți acest desert minunat!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New