Blaturi delicioase pentru tort. O rețetă ușoară!

Blaturi moi, fine, aromate și gustoase! Ele pot fi combinate cu diverse creme: de exemplu, smântână pentru frișcă bătută cu zahăr pudră, lapte condensat sau iaurt dulce.

INGREDIENTE:

-4 ouă medii (208 g);

-un praf de sare;

-380 g de lapte condensat;

-260 g de făină;

-15 g de praf de copt.

MOD DE PREPARARE:

1.Bateți ouăle cu un praf de sare pe parcursul a 8 minute, până vor deveni pufoase, voluminoase și albicioase, folosind mixerul pornit la viteză mare.

2.Adăugați laptele condensat și făina cernută împreună cu praful de copt. Mixați până la omogenizare. Trebuie să obțineți un aluat nici prea lichid, nici prea dens, care se scurge lent de pe spatulă (în cazul, în care dimensiunea ouălor este mai mare, ajustați cantitatea de făină, ca să obțineți un aluat cu consistența potrivită).

3.Puneți un inel cu diametrul de 20 cm pe o bucată de hârtie de copt. Adăugați 2 linguri de aluat în interiorul lui și răspândiți-l uniform. Dacă mai aveți loc, puteți să modelați încă un blat pe aceeași bucată de hârtie.

Dacă nu aveți un inel culinar potrivit, puteți să desenați cercuri cu diametrul de 20 cm pe versoul hârtiei de copt.

4.Transferați hârtia de copt pe o tavă. Coaceți blaturile timp de aproximativ 10-12 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C‌. Orientați-vă după cuptorul dumneavoastră!

5.Răsturnați-le pe un prosop curat de bucătărie și îndepărtați hârtia de copt de pe suprafața lor. Lăsați-le să se răcească complet.

6.Uniformizați marginile blaturilor cu ajutorul inelului reglabil sau al unui cuțit (de asemenea, puteți să folosiți un șablon de carton, o farfurie sau un capac).

7.Noi am obținut 10 blaturi.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New