Bucătăriile mici: idei reușite și secretele amenajării lor!

Probabil nimeni nu visează să aibă o bucătărie cu suprafața de 5-6 metri pătrați. Pe de o parte, trebuie să puneți toate cele necesare în odaia respectivă, iar pe de altă parte, să asigurați mișcarea liberă și maximul de confort. Fiecare centimetru trebuie calculat cu grijă, deoarece fiecare greșeală se poate transforma într-o catastrofă. Printre altele, există multe trucuri și șiretlicuri, care permit amenajarea aproape ideală a bucătăriilor mici. Nu există mărunțișuri aici, ci totul este important: de la varianta de aranjare a mobilei până la alegerea gamei de culori. Privind proiectele reușite deja realizate, puteți să inventați ceva personalizat și să faceți amenajarea bucătăriei încă mai confortabilă.

Mobila încorporată, construcțiile rabatabile și sertarele sunt întotdeauna actuale în bucătăriile mici.

Datorită măsuței rotunde, bucătăria arată spațioasă. Iată ce efect poate fi obținut, când lipsesc colțurile!

Această măsuță nu este numai rotundă, ci și transparentă. Pe lângă acestea, ea este amplasată chiar vis-a-vis de geam.

Mobila deschisă la culoare, care cuprinde peretele până la tavan și suficientă lumină diurnă fac încăperea mai înaltă și mai largă.

Spațiul arcuit pentru ușă, combinat cu gresia aleasă reușit, lărgesc vizual bucătăria mică. Tablourile în rame dreptunghiulare înguste, cu imagini verticale, bine accentuate, situate pe ambele părți ale ușii, intensifică de mai multe ori efectul obținut, chiar dacă se află înafara bucătăriei.

Suprafața lucioasă, colțurile rotunjite și perdeaua, care permite la maxim pătrunderea luminii diurne, combinate cu iluminarea suplimentară a suprafeței de lucru — iată avantajele acestei bucătării cu dimensiuni modeste.

O soluție excelentă — nu ignorați zona pustie de lângă calorifer!

Priviți cum este instalată masa! Blatul ei este rabatabil, ceea ce permite accesul ușor la calorifer, când acesta este necesar.

Încă un exemplu reușit de utilizare a zonei din jurul caloriferului.

Bucătăria albă se combină armonios cu elementele din lemn, care pot fi confecționate atât din lemn natural, cât și din materiale, care-l imită.

Abordarea complexă a utilizării spațiului permite includerea tuturor obiectelor necesare în bucătăria cu dimensiuni modeste. Cel mai important este să calculați totul și să luați în considerație fiecare centimetru liber.

Datorită utilizării spațiului de lângă calorifer, această bucătărie s-a lărgit vizual. Puteți să folosiți 100% fiecare colț.

Folosirea colțurilor nu înseamnă să le utilizați pentru amplasarea chiuvetei. Este mult mai corect să puneți aici oarecare electrocasnice, vasele, ustensilele de bucătărie.

Nici spațiul de sub blatul de lucru nu trebuie să rămână pustiu. Un dulăpior cu sertare reprezintă o soluție excelentă de utilizare a acestui spațiu.

Chiar și bucătăria îngustă poate fi confortabilă. Rafturile deschise și închise, suporturile pentru ustensile, șina de pe tavan — toate acestea oferă individualitate și distincție încăperii.

Podeaua, faianța și mobila deschise la culoare, combinate cu peretele roz și blatul închis la culoare, arată splendid. Datorită acestei combinații, se maschează chiar și forma incorectă a încăperii.

Frigiderul incorporat compact nu ocupă mult spațiu.

Absența spațiului suficient ne determină să improvizăm. Masa originală, unită frumos cu pervazul, este mică. În schimb, este confortabilă și funcțională!

Dacă se dorește, într-o bucătărie mică poate fi pus nu numai frigiderul, ci și o masă de bar.

Spor la treabă!

New