Căciulă simplă și rapidă! Aveți nevoie de un dreptunghi de material, trei cusături și zece minute!

O căciulă interesantă, cu moț neobișnuit, prin care puteți să vă scoateți părul! Cel mai bine ar fi să o confecționați dintr-un tricotaj elastic și ușor. Este potrivită pentru toamnă și primăvară. Această căciulă este un accesoriu destul de universal: în funcție de culoarea aleasă, ea poate fi purtată atât de copii și femei, cât și de bărbați. 

Căciula se coase dintr-un dreptunghi de tricotaj: lungimea primei sale laturi trebuie să fie egală cu circumferința capului (dacă tricotajul se întinde bine, nu este necesar să lăsați o bucată de material de rezervă), iar lungimea celeilalte laturi — cu 50-55 cm (în funcție de cât de tare vreți să atârne căciula).

AVEȚI NEVOIE DE:

-tricotaj;

-riglă, creion și foarfece;

-ace cu gămălie;

-ață;

-mașină de cusut.

MOD DE LUCRU:

1.Decupați dreptunghiul din tricotaj: dimensiunile necesare sunt indicate mai sus. Partea tricotajului, care se întinde mai bine, trebuie să corespundă laturii egale cu circumferința capului.

2.Îndoiți materialul în jumătate, apropiind marginile egale cu 50-55 cm. Fixați-le cu ajutorul acelor cu gămălie. Marcați cu creionul un spațiu de 4-5 cm, pe care nu trebuie să-l coaseți inițial: el va fi folosit pentru întoarcerea materialului pe față.

3.Coaseți marginile fixate, lăsând orificiul de 4-5 cm la nivelul ei.

4.Așezați dreptunghiul rezultat pe suprafața de lucru. Apoi uniți-i 2 colțuri pe diagonală.

5.Procedați similar cu colțurile rămase. Practic trebuie să schimbați cu locurile colțurile, care delimitează o margine scurtă și să le suprapuneți peste celelalte 2 colțuri.

6.Astfel veți observa că sunt 4 straturi de material la nivelul marginii libere. Îndoiți-le pe cele interioare și suprapuneți-le pe cele exterioare, fixându-le cu ace cu gămălie. 

7.Coaseți-le cu mașina de cusut, începând de la al doilea ac: cusătura trebuie să se afle la aproximativ 7 mm de la margine. Când veți ajunge aproape de sfârșitul marginii fixate cu ace, începeți să scoateți treptat continuarea straturilor superior și inferior din interiorul confecției și continuați să le coaseți. Treptat veți ajunge la acul cu gămălie, pe care l-ați lăsat. Terminați cusătura în locul, din care ați început-o.

8.Întoarceți căciula pe față prin orificiul, pe care l-ați lăsat.

9.Închideți-l printr-o cusătură realizată în apropierea marginii.

10.Ascundeți cusătura în interiorul căciulii.

11.Purtați căciula și bucurați-vă de confortul oferit de ea!

Spor la treabă!

New