Carne de pui coaptă în sos delicios de smântână. Un deliciu inegalabil!

Carnea de pui se prăjește, după care se coace în sos de smântână cu usturoi și multă verdeață. Este gustoasă atât fierbinte, cât și rece. Se prepară ușor și rapid.

INGREDIENTE:

-30 g de pătrunjel proaspăt;

-30 g de coriandru proaspăt;

-5-6 căței de usturoi;

-500 ml de smântână pentru gătit 20-22% (minim 20%);

-½ linguriță de condimente și ierburi;

-un pui;

-sare, piper negru măcinat — după gust;

-ulei.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți sosul: spălați și uscați pătrunjelul și coriandrul (adăugați neapărat coriandru — sosul nu este la fel de gustos fără el). Tocați-le foarte mărunt.

2.Tocați usturoiul cu cuțitul (nu-l treceți prin presa de usturoi).

3.Transferați verdețurile și usturoiul într-un bol adânc. Adăugați smântâna pentru gătit, puțină sare, puțin piper negru măcinat și hameiul suneli (anume acest condiment oferă cărnii de pui o aromă deosebită). Amestecați.

4.Îndepărtați grăsimea excesivă, coada și vârfurile aripioarelor puiului. Tranșați-l. Noi am folosit pulpele întregi (nu le-am separat în superioare și inferioare), și pieptul tăiat în jumătate, fără să separăm aripile de el. Dacă doriți, puteți să divizați bucățile respective în mai multe părți.

5.Presărați și frecați bucățile de carne cu sare și piper negru măcinat — pe ambele părți. Ungeți-le cu puțin ulei (în timpul prăjirii nu va fi necesar să adăugați ulei în tigaie). Unii bucătarii le bat ușor cu ciocanul pentru carne, ca să se prăjească uniform.

6.Puneți bucățile de carne pe tigaia încinsă și uscată — cu pielea în jos. Prăjiți-le pe ambele părți, până se vor rumeni și vor fi semipreparate (câte aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte), pe foc moderat-intens.

7.Transferați bucățile de carne într-o tavă adâncă, potrivită ca dimensiuni. Turnați sosul pregătit peste ele.

8.Introduceți tava în cuptorul preîncălzit până la 180-190°C și coaceți carnea în sos pe parcursul a 25-30 minute, până va fi gata.

9.Serviți-o cu lipii, garnitura dumneavoastră preferată sau salate din legume proaspete.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New