Cartofi delicioși, aroma lor va aduna toți vecinii la ușa dumneavoastră. Și, cel mai important, nici nu trebuie să-i curățați de coajă! - Retete-Usoare.eu

Cartofi delicioși, aroma lor va aduna toți vecinii la ușa dumneavoastră. Și, cel mai important, nici nu trebuie să-i curățați de coajă!

Cartofii noi reprezintă acel aliment, pe care este imposibil să-l pregătești fad. Din fericire, există și o mulțime de rețete, care-i includ. Vă propunem să introduceți puțin rafinament în meniul cotidian și să pregătiți adorații cartofiori după o rețetă deosebită.

Cartofii mici, pe care niciodată nu avem chef să-i curățăm, sunt chiar potriviți pentru această rețetă. Pregătirea ingredientelor necesare durează doar 10 minute. Folosiți tipurile de verdeață, care vă plac mai mult: mărar, pătrunjel, busuioc, ceapă verde… De asemenea, le puteți combina. Coaja de lămâie va intensifica gustul mâncăricii, iar vinul alb îi va adăuga rafinament. Încercați-o neapărat! Este foarte simplă și rapidă!

INGREDIENTE:

-un kg de cartofi;
-3 căței de usturoi;
-o lingură de coajă de lămâie;
-50 ml de vin alb sec;
-3 linguri de ulei de floarea-soarelui;
-50 g de unt;
-o legătură de verdeață;
-un praf de rozmarin;
-un praf de oregano;
-un praf de piper negru măcinat;
-sare — după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Cartofii sunt noi. De aceea, nu trebuie să-i curățați de coajă. Pur și simplu spălați-i foarte bine și tăiați-i în bucăți medii. Dacă au dimensiuni mici, preparați-i întregi.
2.Mărunțiți verdeața.
3.Treceți usturoiul prin presa de usturoi.
4.Combinați verdeața, usturoiul, coaja de lămâie, vinul, rozmarinul, oregano, piperul negru, sarea și uleiul. Amestecați.
5.Adăugați dressingul obținut în cartofi și amestecați astfel încât fiecare bucățică să se pătrundă.
6.Transferați cartofii într-o tavă și așezați deasupra bucățele de unt.
7.Coaceți-i la 180ºC timp de 30 minute, până se vor rumeni, stropindu-i periodic cu sucul pe care îl vor elibera.

În timpul coacerii prin casa dumneavoastră se va răspândi o aromă într-atât de ademenitoare, încât va fi pur și simplu imposibil să vă abțineți și să nu înhățați o bucățică direct din tavă! Serviți-i ca garnitură pentru felurile de mâncare cu pui, pește sau pur și simplu cu o salată de legume. Povestiți-le prietenilor dumneavoastră despre această rețetă!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...