Ce pune personalul cafenelei în mașina de spălat vase și de ce este bine să procedați la fel?!

Mașina de spălat vasele nu mai reprezintă un lux, ci o necesitate în fiecare casă modernă, îndeosebi dacă ea este locuită de o familie mare. Dar nici acest aparat electrocasnic într-atât de folositor nu este perfect și pe vasele proaspăt spălate poate pur și simplu să lase urme de săpun sau chiar particule mari de mâncare. Ca să nu fie nevoiți să spele ulterior totul cu mâinile, lucrătorii multor cafenele folosesc un mic șiretlic. Încercați și voi să puneți aceasta în mașina de spălat vasele și apreciați rezultatul!

Chiar și cea mai nouă mașină de spălat vasele nu se descurcă întotdeauna ideal.

Când cineva cumpără o mașină de spălat vasele, întotdeauna este nevoit să experimenteze puțin cu ea, supunându-o testelor dure cu farfurii murdare, până când găsește programul ideal și soluția optimă de spălat vasele. Ați observat că după spălare rămân urme neplăcute de săpun sau o peliculă de grăsime pe vase? Atunci procedați ca mulți dintre lucrătorii unităților de alimentație publică. Puneți o felie de lămâie pe rafturile pentru vasele murdare.

Coaja de lămâie contribuie la înlăturarea urmelor de săpun și grăsime.

Ce-i drept, nu este obligatoriu să folosiți lămâie, ci fie portocală, fie lime — orice reprezentant al familiei citricelor, pe care-l aveți la îndemână. Dar este necesar ca bucățica folosită să aibă multă coajă, deoarece anume coaja și stratul moale de sub ea conțin cantitatea maximă de acid citric. El are pH-ul egal cu 2 și, de aceea, înlătură excelent urmele de săpun și sedimentele apei dure, dizolvă grăsimile.

Acidul citric face parte din compoziția multor soluții pentru mașina de spălat vasele.

Pe lângă aceasta, acidul citric intră în componența multor „tablete” și geluri pentru mașina de spălat vasele. Iar coaja naturală de citrice îmbunătățește semnificativ eficacitatea lor. De asemenea, aroma proaspătă, naturală, este un bonus plăcut.

Iar cu argintul trebuie să fiți atenți.

Există „contraindicații”? Doar una: acidul nu „prietenește” cu argintul natural și aluminiul. Acest aspect trebuie luat în considerație, când se alege soluția de curățat. Iar, în rest, acidul citric funcționează ca ceasul.

V-a plăcut articolul? Atunci distribuiți-l prietenilor voștri!

Spor la treabă!

New