Cea mai gustoasă ruladă de pandișpan. Un desert pur și simplu magic! Tot secretul constă în umplutura umedă și suculentă!

Rulada de pandișpan cu umplutură de brânză dulce de vaci și mac este incredibil de fină și suculentă. Se prepară foarte ușor, din ingrediente disponibile, dar este originală, arătoasă și delicioasă. Pregătiți-o neapărat! Îi veți surprinde pe toți!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-4 ouă mari (a câte 65-75 g; la temperatura camerei);

-100 g de zahăr;

-¼ linguriță de sare;

-100 g de făină.

Pentru compoziția de brânză:

-500 g de brânză dulce de vaci 5-9%;

-90 g de zahăr;

-un ou;

-o lingură de amidon;

-un praf de sare;

-4 g de zahăr vanilat.

Pentru compoziția de mac:

-90 g de semințe de mac;

-250 ml de apă;

-30 g de zahăr.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți compoziția de mac: puneți semințele de mac și apa într-o crăticioară. Fierbeți-le pe foc mic, amestecând continuu, până când toată apa se va evapora.

2.Lăsați-le să se răcească. Apoi amestecați-le cu zahărul și pasați-le cu blenderul, ca să obțineți o compoziție mai omogenă și mai fină.

3.Pregătiți compoziția de brânză: puneți brânza dulce de vaci, un praf de sare, zahărul tos, zahărul vanilat, oul și amidonul într-un bol adânc. Pasați totul cu blenderul, astfel încât compoziția să devină mai omogenă, dar să-și mențină textura granulară.

4.Transferați compoziția de brânză pe tava standard a cuptorului (30 x 36 cm), tapetată cu hârtie de copt. Răspândiți-o uniform, lăsând libere marginile tăvii (aproximativ 1.5 cm).

5.Presărați compoziția de mac pe suprafața compoziției de brânză. Răspândiți-o uniform cu ajutorul spatulei.

6.Pregătiți aluatul: bateți ouăle (la temperatura camerei), zahărul și un praf de sare cu mixerul pornit la viteză mare, pe parcursul a 7-10 minute, până când se vor transforma într-o compoziție pufoasă, voluminoasă și albicioasă, pe suprafața căreia telurile lasă urme persistente.

7.Încorporați treptat (în 2-3 porții) făina cernută în spuma de ouă, amestecând cu spatula și realizând mișcări rapide, circulare, orientate de jos în sus și dinspre marginile spre centrul bolului.

8.Transferați aluatul în tavă. Răspândiți-l uniform, acoperind complet umplutura.

9.Coaceți blatul și umplutura timp de 20 minute în cuptorul preîncălzit până la 170°C‌ (luați în considerație caracteristicile cuptorului dumneavoastră).

10.Răsturnați îndată blatul pe o altă bucată de hârtie de copt, folosind o altă tavă sau un tocător mare. Îndepărtați cu grijă hârtia, pe care el s-a copt, de pe suprafața lui.

11.Transferați blatul pe suprafața de lucru și rulați-l cu grijă sub formă de ruladă, folosind hârtia de copt.

12.Lăsați rulada să se răcească. Apoi tăiați-o în bucăți.

13.Serviți-o cu multă plăcere! Combinația dintre blatul pufos, compoziția fină de brânză și macul aromat este genială!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New