Ceai din frunze de zmeur!

Ceaiul de zmeur este delicios, aromat și foarte folositor!

Nu este recomandat gravidelor, deoarece poate determina contracții uterine!!!

INGREDIENTE:‌ ‌

-‌frunze de zmeur.

MOD‌ ‌DE‌ ‌PREPARARE:‌ ‌

1.‌Culegeți frunzele tinere de zmeur. Îndepărtați-le codițele.

2.Puneți-le într-un borcan curat și uscat, așezându-le cât mai compact (la sfârșit închideți ermetic borcanul). Lăsați-le timp de 24 ore într-un loc cald, ca să înceapă să fermenteze. De exemplu: în solariu sau pe pervaz, acoperind borcanul cu o cârpă albă, ca să nu fie expus la razele solare directe.

3.Apoi transferați-le într-o pungă de plastic și dați-le la congelator pentru 24-48 ore.

4.Lăsați frunzele să se decongeleze. După aceasta rulați-le sub formă de rulouri compacte în palme sau treceți-le prin mașina de tocat carne (dacă frunzele tocate nu se lipesc între ele, mai treceți-le o dată prin mașina de tocat carne).

5.Puneți-le într-un recipient potrivit și acoperiți-le cu un prosop umed de bucătărie. Lăsați-le așa pentru 6-8 ore, până veți simți un miros foarte intens.

6.Răspândiți frunzele de zmeur pe o tavă și introduceți-le în cuptorul preîncălzit până la 100°C‌‌, lăsându-i ușa întredeschisă. Uscați-le pe parcursul a 60 minute. Apoi reduceți temperatura până la 50°C‌‌ și continuați să le țineți în cuptor până vor fi uscate complet. În timpul uscării amestecați-le periodic.

Puteți să le uscați în deshidrator, la temperatura de 30°C‌‌ sau să le răspândiți pe o pânză curată și să le țineți într-o încăpere uscată și aerisită.

7.Transferați frunzulițele de ceai într-un sac de bumbac și atârnați-l într-un loc uscat și aerisit pentru 7 zile, ca să se mai usuce și să nu mucegăiască.

8.Păstrați ceaiul de zmeur într-un borcan de sticlă, cu capac ermetic.

9.Infuzarea lui durează 2-3 minute. Puteți să-l serviți ca atare sau să-l adăugați în alte ceaiuri.

Vă‌ ‌dorim‌ ‌poftă‌ ‌bună‌ ‌alături‌ ‌de‌ ‌cei‌ ‌dragi!‌

New