Ceaiul de hibiscus se bea și nu numai: o idee neobișnuită și aspectuoasă pentru Paști!

Folosirea coloranților naturali pentru vopsirea ouălor este o idee excelentă pentru Paști. Un rezultat interesant poate fi obținut cu ajutorul ceaiului de hibiscus: cu cât ouăle sunt ținute mai mult în soluție, cu atât culoarea lor iese mai intensă. Culoarea bogată a ouălor vopsite cu ceai de hibiscus chiar seamănă cu cea a prunelor. Arată pur și simplu minunat!

Ca să vopsiți ouăle, aveți nevoie de o pungă de ceai de hibiscus (80 g) și apă rece. Puneți ceaiul într-o cratiță medie și acoperiți-l cu apă.

Puneți cratița pe foc și fierbeți ceaiul timp de 15 minute din momentul clocotirii.

După aceasta scufundați ouăle fierte în apă sărată în soluția rezultată, acoperindu-le cu petale de hibiscus. Cu cât le veți ține mai mult în soluție, cu atât culoarea lor va fi mai intensă. Ca să obțineți culoarea din imaginile de mai jos, trebuie să lăsați ouăle în soluție peste noapte, dându-le la frigider.

În următoarea zi pur și simplu scoateți ouăle din soluție și tapetați-le suprafața cu prosoape de hârtie (nu le ștergeți prin frecare, ci anume tapetați-le). Lăsați-le să se usuce complet.

Fiți de acord! Rezultatul obținut este foarte frumos, mai ales luând în considerație faptul că nu au fost folosiți coloranți chimici!

Sărbători fericite!

New