Ceapa – un remediu ieftin și natural cu o mulțime de beneficii pentru sănătate! - Retete-Usoare.eu

Ceapa – un remediu ieftin și natural cu o mulțime de beneficii pentru sănătate!

Ceapa se consideră unul din cele mai folositoare produse din lume. Aceasta conține o cantitate mare de fibre alimentare, mangan și vitamină B6. Proprietățile sale benefice nu se compară cu nici o legumă.

Ca să vă convingeți, astăzi vă povestim cum acționează ceapa asupra organismului dumneavoastră. Sperăm, să vă fie utilă această informație.

1.Ceapa este un remediu contra căderii părului

Fierbeți apa cu ceapă și clătiți părul cu soluția obținută înainte de spălare. Această procedură vă va ajută să scăpați de mătreață și va întări podoapa capilară.

2.Elimină sputa din bronhii

Mărunțiți ceapa și amestecați-o cu ulei de cocos, trebuie să obțineți o compoziție ca pasta. Aplicați-o pe zona toracică și înveliți-vă cu un prosop gros. Această metodă este eficientă în cazul tusei umede, pentru că elimină sputa.

3.Ajută în perioada colicelor

Ca să ajutați copilul în perioada colicelor, este necesar să faceți un ceai infuzie de ceapă, iar după ce se răcește, să administrați copilului câte 1 linguriță la fiecare oră.

4.Înlătură durerile de ureche

Curățați și mărunțiți ceapa, puneți-o într-un strat de tifon, legați strâns și țineți compresul la ureche, până dispare durerea.

5.Dezinfectează tăieturile și rănile

Curățați o ceapă și dați-o prin mașina de tocat carne. Compoziția obținută o aplicați pe rană sau tăietură și o țineți timp de 10 minute. Ceapa are proprietăți antiseptice, după această procedură, puteți fi siguri că rana este dezinfectată.

6.Elimină durerea de gât

Dați în clocot apa cu ceapă și coajă spălată de ceapă. Clătiți gâtul cu acest amestec la fiecare 2 ore. În acest scop puteți folosi și usturoiul.

7.Vindecă arsurile

Dați ceapa curățată de coajă prin răzătoarea mică și aplicați piureul obținut pe arsură. Leguma va dezinfecta zona afectată și va ajuta la regenerarea pielii.

Dacă tăiați ceapa sferturi și le puneți în ungherele camerei, puteți distruge microbii din aer. Este o metodă foarte utilă în perioada epidemiilor.

O altă modalitate de a curăța eficient organismul este să aplicați o jumătate de ceapă la talpa piciorului și să încălțați un ciorap.

Adepții medicinii tradiționale chineze susțin că pe picioare există multe puncte active și trec meridianele energetice, care sunt legate de organele interne. Este mai bine să faceți procedura pe timp de noapte. Dimineața trebuie să vă spălați picioarele cu apă cu oțet de mere și mirosul de ceapă va dispărea.

Medicii chinezi mai recomandă mersul desculț pentru activarea acestor puncte.

Dacă vreți să fiți sănătoși, încercați această metodă chineză. Și nu uitați să împărtășiți informația prietenilor.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...