Cele mai gustoase costițe de porc gătite la cuptor!

Costițele de porc, coapte în folie tip manșon (pungă de copt) sunt foarte gustoase. Datorită marinadei, ele rămân fine, suculente și au crustă apetisantă. Dacă doriți, puteți să gătiți asemenea costițe și pe grătar. Veți rămâne mulțumiți de rezultat!

INGREDIENTE:

-1800 g de costițe de porc;

-o linguriță rasă de sare;

-o linguriță rasă de piper negru măcinat;

-o linguriță de amestec de piperi măcinați;

-o linguriță de usturoi granulat;

-o linguriță de boia de ardei dulce;

-½ linguriță de ghimbir uscat sau o linguriță de ghimbir proaspăt ras;

-o linguriță de miere;

-o linguriță de muștar picant;

-2 lingurițe de sos de roșii;

-5 linguri de sos de soia;

-5 linguri de apă;

-1.5 linguri de ulei.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați costițele de porc. Noi le-am tăiat în 2 părți, deoarece bucata întreagă era cam lungă.

2.Apoi realizați secțiuni incomplete, cu adâncimea de 1.5-2 cm pe fața superioară a bucății de carne, situate între costițe.

3.Pregătiți marinada: puneți sarea, piperul negru măcinat, amestecul de piperi măcinați, usturoiul granulat, boia de ardei dulce, ghimbirul, mierea, muștarul, sosul de roșii, sosul de soia și apa într-un bol. Amestecați foarte bine.

4.Puneți carnea într-un vas adânc. Răspândiți marinada pe suprafața ei, frecând-o bine cu mâinile. Apoi așezați-o cu oasele în sus, acoperiți-o cu un capac și lăsați-o să se marineze pe parcursul a minim 60 minute la frigider (noi am marinat-o timp de 4 ore).

5.Apoi secționați membrana albă de pe costițe cu ajutorul unui cuțit ascuțit, ca să evitați deformarea cărnii în timpul coacerii (ca în imaginea de mai jos).

6.Răspândiți cu mâinile uleiul pe costițele de porc (pe partea mai cărnoasă). Apoi transferați-le în punga de copt. Legați capetele pungii de copt și înțepați-o cu scobitoarea în câteva locuri.

7.Așezați costițele de porc pe o tavă. Coaceți-le timp de 15 minute în cuptorul preîncălzit până la 200°C‌. Apoi reduceți temperatura până la 170-180°C‌ și continuați să le coaceți pe parcursul a încă 45 minute.

8.Îndepărtați cu grijă punga de pe suprafața costițelor, tăind-o cu foarfecele de bucătărie. Turnați puțină marinadă pe suprafața lor (din cea rămasă după marinare) și coaceți-le pe parcursul a 10 minute.

9.Apoi stropiți costițele cu zeama adunată în punga de copt și continuați să le coaceți pe parcursul a încă 10 minute.

10.Serviți costițele de porc cu garnitura, care vă place!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New