Cele mai inutile electrocasnice mici din bucătărie, care ar fi mai bine să rămână pe rafturile din magazin!

Aparent în ultimii ani viața noastră cotidiană a devenit foarte confortabilă. Inginerii au creat totul, pentru ca lucrul din bucătărie să devină maxim de confortabil. Chiar mai mult, ei au inventat dispozitive, care nu sunt absolut necesare, având o singură funcție. Inițial ele ne bucură și ne surprind, iar apoi adună praful în debara.

Aceste electrocasnice pot fi determinate foarte ușor: deschideți debaraua și găsiți cea mai prăfuită cutie. Și încă este bine, dacă ați deschis-o măcar o dată. În timp ce unele gospodine consideră că și Multicooker-ul este un dispozitiv culinar inutil, noi am decis să creăm o listă cu electrocasnicele, ale căror cumpărare trebuie gândită bine.

APARATUL PENTRU PREPARAT IAURT

Iaurtul natural este, fără îndoială, un produs folositor. Dar trebuie să spunem că el poate fi pregătit nu numai în acest dispozitiv special, ci și în Multicooker sau aparatul de gătit cu aburi. De asemenea, puteți să-l puneți la fermentat într-un termos obișnuit. Spălarea aparatului pentru preparat 6 porții de iaurt după utilizarea acestuia este o sarcină, care dă bătăi de cap.

APARATUL PENTRU PREPARAT ÎNGHEȚATĂ

Ideea genială de a cumpăra un asemenea aparat apare în gândul fiecărei gospodine, cum numai începe fierbințeala văratică. Cu toate că, de fapt, acest deliciu poate fi pregătit și fără un dispozitiv separat: el este inclus în majoritatea roboților de bucătărie. De asemenea, puteți să pregătiți înghețata de vanilie, ciocolată sau fructe de sine stătător.

FELIATORUL UNIVERSAL DE ALIMENTE

Sunteți bucătar profesionist, care obișnuiește să-și ia munca la domiciliu? Sunteți un perfecționist înfiorător, care măsoară grosimea fiecărei felii de salam pentru tartine? Atunci reflectați puțin înainte de cumpărarea feliatorului: cât de des îl veți folosi? Luați în considerație faptul că el trebuie spălat după fiecare utilizare, ceea ce este destul de complicat din cauza structurii sale.

FIERBĂTORUL DE OUĂ

Clocotiți apa, sărați-o puțin (ca să se curețe mai ușor) și puneți numărul necesar de ouă în ea. Peste 30 secunde reduceți focul și fierbeți ouăle timp de 3-10 minute, în funcție de rezultatul dorit. S-ar descurca chiar și un copil, nu-i așa? Atunci de ce ar trebui să cumpărați un dispozitiv separat pentru acest proces simplu, care va mai ocupa și spațiul de pe blatul din bucătărie?

FRITEUZA

Doar imaginați-vă o cratiță plină cu ulei clocotind! Sub influența lui orice legumă își va pierde proprietățile folositoare. Chiar mai mult, pancreasul și inima dumneavoastră sigur nu vă vor mulțumi pentru asemenea mese. Ca să vă distrugeți sănătatea cu mâncare grasă și dăunătoare, există rețelele de fast food. Cel mai bine ar fi să alegeți modurile de prelucrare a alimentelor, care păstrează la maxim compușii folositori din ele.

SETUL PENTRU FONDUE

Cel mai probabil ați primit în dar acest dispozitiv. L-ați testat împreună cu musafirii în seara sărbătorii, iar dimineața l-ați împachetat și l-ați dus în debara până la… practic pentru totdeauna. Fiți de acord, este mult mai confortabil și mai interesant să savurați deliciile fondue într-o cafenea sau restaurant, când nu trebuie să încălziți de sine stătător brânza sau ciocolata, iar apoi să spălați aparatul.

MAȘINĂ DE FĂCUT PÂINE

Cel mai discutabil exemplu de electrocasnic inutil, deoarece el este destul de popular în rândul gospodinelor. Într-adevăr, unele mașini de copt pâine frământă singure aluatul, iar apoi îl coc. Dar nu toate au această funcție, ele îndeplinind practic rolul de cuptor. Atunci de ce ar mai trebui să cumpărăm mașina de făcut pâine? Mai ales că ea nu se spală ușor.

Bineînțeles, noi înțelegem că fiecare gospodină are propriile sale cerințe în cazul electrocasnicelor mici. Unele pur și simplu nu pot renunța la mașina de făcut pâine, folosind-o zilnic. De aceea, lista noastră nu are menirea de a vă convinge să nu cumpărați aparatele enumerate mai sus, ci să vă gândiți bine: cât de frecvent le veți utiliza?