Chec de post cu cafea – aromat, umed și moale! - Retete-Usoare.eu

Chec de post cu cafea – aromat, umed și moale!

Vă prezentăm acest chec cu cafea pentru a vă mai demonstra o dată că postul poate fi gustos. Este o prăjitură deosebită: foarte moale, pufoasă, cu o aromă nemaipomenită de cafea, iar nucile și fructele uscate îi desăvârșesc gustul. Nici nu pare a fi de post. Rețeta este o adevărată descoperire pentru începătorii în ale gătitului și pentru cei ce sunt limitați în timp, pentru că este foarte simplă, ușoară și economică. Eu mai numesc acest chec „deliciu rapid” și veți vedea de ce.

INGREDIENTE:

-250-300 gr de făină de grâu;

-2 lingurițe cu vârf de cafea solubilă (sau naturală);

-200 gr de zahăr;

-2 linguri de miere;

-1 linguriță bicarbonat de sodiu;

-100 gr de nuci;

-100 gr de stafide sau alte fructe uscate;

-1 linguriță de zahăr pudră;

-un praf de sare.

MOD DE PREPARARE:

1.Dizolvați cafeaua în 250 ml de apă fierbinte. Avem nevoie de 250 ml de cafea, deci dacă folosiți cafea naturală, țineți cont că o parte vor fi resturi.

2.Turnați cafeaua fierbinte într-un vas și adăugați zahăr, miere și sare. Amestecați cât să se dizolve ingredientele și lăsați să se răcească.

3.Mărunțiți nucile în blender sau tăiați-le bucăți mici cu ajutorul unui cuțit.

4.Într-un vas separat, amestecați nucile, fructele uscate și aproximativ 1 lingură de făină. Acest pas este necesar, pentru ca în timupul coacerii stafidele și fructele uscate să nu se lase la fundul chec-ului.

5.Adăugați bicarbonatul (nu îl stingeți) în amestecul de cafea la temperatura camerei.

6.Încorporați făina cernută în câteva reprize. Adăugați stafidele și fructele uscate și amestecați bine cu un tel. Aluatul va începe să facă spume. Continuați să adăugați făină, până obțineți un aluat puțin mai dens ca cel pentru blinii.

7.Lăsați aluatul să se odihnească timp de 20 minute.

8.Ungeți forma de copt cu ulei și o presărați cu puțină făină.

9.Turnați aluatul și coaceți chec-ul timp de aproximativ 60-80 de minute la temperatura de 180°C, până trece testul scobitorii.

10.Presărați chec-ul răcorit cu zahăr pudră și serviți.

Un extraordinar chec cu cafea – moale, pufos și potrivit de dulce. Dacă nu vă place aroma de cafea, puteți folosi dulceață dulce-acrișoară și nu prea densă, cum ar fi de coacăze sau afine. Puteți pune aluatul în forme pentru brioșe și să le ornați cu zahăr pudră și fructe – un desert de post numai bun pentru o masă festivă.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...