Chec marmorat — un desert simplu și rapid!

Aspect interesant, gust fin, aromă plăcută!

INGREDIENTE:

-200 g de zahăr;

-180 ml de ulei rafinat de floarea-soarelui;

-380 g + 15 g de făină;

-2 ouă;

-½ linguriță de bicarbonat de sodiu;

-15 g de pudră de cacao.

Pentru decor:

-100 g de ciocolată;

-nuci prăjite — după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Bateți ouăle și zahărul cu mixerul pornit la viteză mare, pe parcursul câtorva minute, până se vor transforma într-o compoziție pufoasă și albicioasă.

2.Adăugați uleiul rafinat de floarea-soarelui. Amestecați cu mixerul pornit la viteză mică.

3.Adăugați treptat (în 2 etape) 380 g de făină cernută și bicarbonatul de sodiu. Inițial amestecați cu lingura, iar apoi frământați aluatul cu mâinile. El trebuie să fie foarte moale, neted, omogen și ușor lipicios.

4.Divizați aluatul în 2 părți egale. Adăugați 15 g de făină într-una dintre ele și 15 g de pudră de cacao în cealaltă. Frământați-le cu mâinile până vor deveni omogene.

5.Divizați ambele tipuri de aluat în câte 2 părți egale.

6.Întindeți bucățile de aluat sub formă de batoane egale. 

7.Puneți un baton alb și un baton de ciocolată pe suprafața de lucru, lipindu-le unul de altul. Apoi așezați celelalte 2 batoane pe suprafața lor: batonul alb — pe cel de ciocolată, batonul de ciocolată — pe cel alb.

8.Rulați-le împreună pe suprafața de lucru, răsucindu-le periodic sub formă de spirală. Apoi îndoiți batonul obținut în jumătate și continuați să-l rulați în mod similar. Procedați astfel până veți obține aspectul marmorat, care vă mulțumește.

9.După ce veți modela checul, așezați-l pe tava tapetată cu hârtie de copt.

10.Coaceți-l timp de 40-50 minute în cuptorul preîncălzit până la 160°C‌. Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea.

11.Lăsați-l să se răcească complet.

12.Topiți ciocolata pe foc mic, pe bain-marie sau în cuptorul cu microunde. Răspândiți-o pe suprafața checului. Apoi presărați nuci mărunțite pe ea.

13.Așteptați până când ciocolata se va întări.

14.Feliați și serviți checul cu multă plăcere!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!