Chifle cu nuci: rețeta secretă a mamei! - Retete-Usoare.eu

Chifle cu nuci: rețeta secretă a mamei!

Ingrediente:

Pentru aluat:

-1 kg făină;
-130 g zahăr;
-2 lingurițe fără vârf de sare;
-20 g drojdie uscată sau 42 g drojdie proaspătă;
-500 ml lapte puțin călduț;
-150 g unt moale;
-2 linguri ulei rafinat de floarea-soarelui;
-2 ouă;
-vanilină.

Pentru umplutură:

-150 g unt;
-200 g nuci fărâmițate (și stafide după gust);
-80 g zahăr (sau după gust);
-puțin lapte (foarte puțin, doar pentru ca umplutura să se prindă);
-1 linguriță scorțișoară (sau după gust).

Mod de preparare:

1.Cerneți făina într-un bol mare.
2.Dizolvați drojdia în laptele călduț, adăugați zahărul și vanilina, amestecați. Adăugați ouăle și mixați bine cu telul.
3.Turnați compoziția lichidă în bolul cu făină. Adăugați sarea și untul care să aibă temperatura camerei, amestecați aluat elastic și moale. Astupați-l cu un prosop și lăsați-l la cald să crească în volum de 2 ori. Acest lucru se întâmplă în decursul a două ore minim (de aceea eu fac aluatul de cu seara și apoi îl pun la frigider pentru a doua zi).
4.Faceți umplutura. Topiți untul, adăugați zahărul, nucile prăjite și fărâmițate, și amestecând adăugați lapte astfel încât să iasă o compoziție densă.
5.Din aluat faceți o turtă dreptunghiulară, peste aceasta întindeți umplutura și nivelați-o. Imaginar împărțiți turta în trei dea lungul dreptunghiului, marginea de sus aduceți-o pe partea din mijloc, și apoi cea de-a doua margine aduceți-o la fel peste partea din mijloc (o margine peste alta).
6.Tăiați aluatul fâșii groase, învărtiți fiecare bucată de aluat și puneți-o în tava tapetată cu hârtie de copt. Ungeți-le deasupra cu gălbenuș și puneți-le la cald pentru 20 de minute. Apoi dați tava în cuptorul preîncălzit la 200° timp de 20-25 minute.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...