Chifle delicioase pentru fiecare zi. O rețetă pentru începători!

Aceste chifle minunate se prepară ușor și rapid. Sunt foarte gustoase!

INGREDIENTE:

-400 g de făină;

-80 g de zahăr;

-10 g de zahăr vanilat;

-150 ml de lapte;

-un ou;

-50 ml de ulei rafinat (fără miros);

-5 g de drojdie uscată;

-un praf de sare;

-zahăr pudră — pentru servit.

MOD DE PREPARARE:

1.Amestecați făina cernută, zahărul tos, zahărul vanilat, drojdia uscată și un praf de sare într-un bol adânc.

2.Adăugați laptele cald, oul și uleiul. Inițial amestecați cu lingura, după care transferați aluatul pe suprafața de lucru și frământați-l cu mâinile pe parcursul a aproximativ 10 minute. El trebuie să fie moale, omogen și ușor lipicios.

Deși inițial aluatul este foarte lipicios, nu mai adăugați făină în el, ci pur și simplu frământați-l foarte bine. Dacă vreți să ușurați acest proces, încorporați toată făina în aluat, după care lăsați-l să se „odihnească” timp de 15 minute și continuați să-l frământați până va căpăta consistența necesară.

3.Modelați aluatul sub formă de bilă și puneți-l într-un bol adânc. Acoperiți-l cu un prosop curat de bucătărie și lăsați-l să dospească într-un loc cald: timp de circa 60 minute, până își va mări volumul de 2.5-3 ori.

4.Transferați aluatul dospit pe masa presărată cu făină. Frământați-l puțin, după care divizați-l în 4 bucăți egale, modelându-le sub formă de bile. Acoperiți-le cu un prosop curat de bucătărie și lăsați-le să se „odihnească” timp de 10 minute.

5.Lucrând pe masa presărată cu făină, întindeți fiecare bilă de aluat sub formă de blat subțire, dreptunghiular. Tăiați-l în pătrate.

6.Suprapuneți parțial câte 3 pătrate de aluat: așa cum este arătat în imaginea de mai jos.

7.Rulați-le sub formă de rulou.

8.Tăiați ruloul în jumătate. Așezați fiecare bucățică rezultată din el cu secțiunea plată pe masă și separați-i puțin straturile de la capătul opus, oferindu-i aspectul de floare.

9.Procedați similar cu celelalte pătrățele și bile de aluat.

10.Așezați „florile” obținute pe tava unsă cu ulei. Acoperiți-le cu un prosop curat de bucătărie și lăsați-le să se „odihnească” pe parcursul a 15-20 minute.

11.Coaceți chiflele timp de 20-25 minute în cuptorul preîncălzit până la 175-180°C. Orientați-vă după cuptorul dumneavoastră!

12.Lăsați-le puțin să se răcească, după care presărați-le cu zahăr pudră.

13.Serviți-le cu multă plăcere alături de o ceașcă de ceai aromat, cafea sau lapte cu cacao!

Vrem să menționăm faptul că chiflele cu aspect de floare pot fi modelate și din cerculețe de aluat. De asemenea, dacă doriți, înainte de rulare puteți să ungeți pătratele sau cercurile de aluat cu orice umplutură densă.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New