Chifle dulci, fără drojdie cu brânză de vaci în doar 30 de minute! - Retete-Usoare.eu

Chifle dulci, fără drojdie cu brânză de vaci în doar 30 de minute!

Vă propunem să le pregătiți din aluat moale dospit! Și nu trebuie să vă gândiți dacă se potrivește maiaua sau nu, doar frământați aluatul, adăugați umplutura și dați chiflele la cuptor.

INGREDIENTE:

-3 ouă;

-300 gr de făină;

-½ linguriță de sare;

-un praf de bicarbonat de sodiu;

-150 gr de smântână;

-5 linguri de zahăr;

-50 gr de unt;

-250 gr brânză de vaci;

-1 linguriță de vanilie;

-1 linguriță de amidon.

MOD DE PREPARARE:

1.Cerneți făina într-un vas adânc, adăugați sare și bicarbonat. Amestecați bine. Într-un vas separat, combinați 1 ou, smântâna, 3 linguri de zahăr și untul moale. Bateți compoziția cu telul.

2.Amestecați cele două compoziții și frământați aluatul. Înfăinați masa de lucru și modelați un baton de aluat. Îl tăiați în câteva bucăți din care formați biluțe.

3.Tapetați tava cu hârtie de copt și așezați biluțele de aluat. Aplatizați-le cu mâinile și faceți adâncituri cu ajutorul unui pahar.

4.Combinați brânza cu 1 ou și cu zahăr, apoi adăugați vanilia și amidonul. Amestecați bine compoziția.

5.Bateți oul rămas și ungeți marginile chiflelor, apoi le umpleți cu amestec de brânză. Le coaceți timp de 25 minute la temperatura de 180°C.

Serviți-le calde și garnisite cu dulceață sau miere. Puteți face umplutura și mai gustoasă, adăugând stafide, fructe sau coajă rasă de lămâie. Încercați neapărat aceste chifle și împărtășiți rețeta prietenilor.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...