Clătite cu dovlecei!

Clătitele cu dovlecei sunt super gustoase: subțiri, fine, dulcii, sățioase, hipocalorice și folositoare. Ele sunt adorate chiar și de copii! Gustul lor este la fel de bun și în următoarea zi: pot fi luate la pachet (în timpul călătoriilor sau la serviciu, la școală) și întotdeauna sunt înfulecate.

INGREDIENTE:

-2-3 dovlecei;

-250-300 ml de lapte (sau zer);

-2-3 ouă;

-o linguriță rasă de sare;

-o linguriță de praf de copt (opțional, dar preferabil);

-2-2.5 pahare de făină;

-2-3 linguri de ulei (noi am folosit ulei de porumb).

MOD DE PREPARARE:

1.Curățați dovleceii de coajă. Tăiați-i în cubulețe, după care pasați-i cu blenderul până se vor transforma într-un piure foarte fin, fără cocoloașe.

2.Adăugați sarea, laptele, ouăle și uleiul. Amestecați cu telul până la omogenizare.

3.Adăugați făina și praful de copt. Amestecați cu telul până veți obține un aluat fin, fără cocoloașe, cu consistența aproape egală cu cea a aluatului clasic pentru clătite (puțin mai gros).

Dacă aluatul se răspândește greu pe tigaie, diluați-l cu puțin lapte. Dacă el este prea lichid și clătitele nu-și mențin bine forma, îngroșați-l cu puțină făină.

4.Răspândiți un polonic de aluat pe toată suprafața tigăii. Prăjiți clătita pe ambele părți. Clătitele cu dovlecei se prăjesc cu 30 secunde mai mult decât cele clasice.

Atenție! Înainte de a întoarce clătita, lăsați partea ei inferioară să se usuce bine. Spatula trebuie să pătrundă bine sub clătită, fără să o rupă. Dacă clătita nu se rupe, întoarceți-o fără ezitare, iar dacă se rupe, lăsați-o să se mai prăjească puțin.

5.Serviți clătitele. Dacă doriți, puteți să le ungeți cu unt topit.

Dovleceii au un gust neutru. De aceea, dacă nu veți săra prea tare clătitele, puteți să le serviți și cu smântână fermentată, și cu miere, și cu dulceață, și cu lapte condensat. Oare de ce ați mai putea avea nevoie?

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

New