Colțunași cu fasole și ciuperci uscate. Gustul lor nu poate fi redat prin cuvinte! - Retete-Usoare.eu

Colțunași cu fasole și ciuperci uscate. Gustul lor nu poate fi redat prin cuvinte!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-1.5-2 pahare de făină (225 g-450 g);

-100 ml de apă caldă (30-35°C);

-un ou.

Pentru umplutură:

-100 g de fasole uscată;

-40 g de ciuperci uscate;

-sare — după gust;

-piper negru măcinat — după gust;

-2 linguri de unt;

-jumătate de ceapă.

Pentru dressing:

-40 g de slănină;

-jumătate de ceapă.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți umplutura: spălați foarte bine și fierbeți fasolea. Scoateți-o din apă, după care sărați-o, piperați-o și pasați-o cu ajutorul blenderului sau al mașinii de tocat carne.

2.Spălați ciupercile uscate și fierbeți-le timp de 10 minute din momentul clocotirii apei. Apoi tăiați-le mărunt și prăjiți-le împreună cu ceapa mărunțită într-o tigaie cu puțin ulei.

3.Amestecați ciupercile prăjite împreună cu ceapa și fasolea pasată. Asezonați-le cu sare și piper negru măcinat după gust.

4.Pregătiți aluatul: combinați făina cernută cu apa caldă și oul. Frământați un aluat nelipicios.

5.Întindeți-l într-o foaie subțire și, folosind un pahar, decupați cerculețe din ea. Puteți să procedați și altfel: modelați aluatul sub formă de batoane subțiri. Apoi tăiați-le în bucățele și întindeți-le cu sucitorul.

6.Așezați câte puțină umplutură în mijlocul fiecărui cerculeț de aluat, după care modelați colțunașul, îndoind cerculețul și lipindu-i marginile.

7.Fierbeți colțunașii în apă clocotită, puțin sărată, timp de 7-10 minute. Scoateți-i din apă cu ajutorul unei spumiere și transferați-i pe o farfurie.

8.Pregătiți dressing-ul: mărunțiți slănina și prăjiți-o până se va transforma în jumări. Adăugați ceapa și prăjiți-o până se va rumeni. Dregeți colțunașii fierți cu prăjeala respectivă.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...