Cornete cu gem și bezea!

Mai gustoase și mai interesante decât orice chifle dulci! Este vorba despre niște cornete aromate, moi și delicioase, umplute cu gem și acoperite cu bezea. Arată nemaipomenit!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-8 g de drojdie uscată (1.5 lingurițe);

-50 ml de lapte (3.5 linguri);

-150 g de smântână fermentată 20% (¾ pahar);

-4 gălbenușuri mari sau 5 gălbenușuri medii;

-un praf de sare;

-120 g de zahăr (½ pahar + o lingură);

-coaja rasă de pe o portocală;

-120 g de unt (½ pahar + o lingură);

-aproximativ 500 g de făină (4 pahare).

Toate ingredientele pentru aluat trebuie să fie la temperatura camerei (cu excepția laptelui, care trebuie încălzit puțin)!

Pentru umplutură: 300 g de gem (1-1.5 pahare).

Pentru bezea:

-4 albușuri mari sau 5 albușuri medii;

-30 g de zahăr (2 linguri).

Volumul paharului folosit este 200 ml.

Din aceste ingrediente veți obține 20 cornete.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: amestecați drojdia uscată și laptele cald într-un bol adânc. Lăsați-le să interacționeze pe parcursul câtorva minute, pentru ca drojdia să se dizolve și să se activeze.

2.Adăugați smântâna fermentată, gălbenușurile, un praf de sare și zahărul. Amestecați cu telul până la omogenizare.

3.Adăugați coaja rasă de portocală (cel mai bine ar fi să spălați în prealabil portocala cu apă fierbinte și să folosiți doar partea superficială a cojii ei). Amestecați.

4.Adăugați jumătate din făina cernută și amestecați cu spatula. Apoi adăugați untul moale și continuați să încorporați treptat făina rămasă. După ce aluatul va deveni mai consistent, transferați-l pe suprafața de lucru și frământați-l bine cu mâinile. El trebuie să devină neted, omogen și nelipicios. În același timp el trebuie să rămână moale.

5.Modelați aluatul sub formă de bilă și puneți-l într-un bol adânc. Acoperiți-l cu un capac sau cu folie alimentară și lăsați-l să dospească timp de 1.5 ore într-un loc cald.

6.Modelați cornetele: lucrând pe masa presărată cu făină, întindeți aluatul sub formă de blat pătrat sau dreptunghiular, cu grosimea de câțiva mm.

7.Tăiați blatul în pătrate cu dimensiunile de 10 x 10 cm.

8.Puneți o linguriță de gem (noi am folosit magiun de mere) în mijlocul fiecărui pătrat de aluat. Apoi îndoiți-i treptat 2 margini paralele, suprapunându-le și lipind la sfârșit „cusătura”. Astfel veți obține un cornet cu un capăt deschis.

9.Așezați cornetele pe tava tapetată cu hârtie de copt, lăsând spații libere între ele.

10.Coaceți-le timp de 15 minute în cuptorul preîncălzit până la 170°C‌.

11.Între timp pregătiți bezeaua: bateți albușurile cu mixerul pornit la viteză mare până vor deveni spumoase. Apoi încorporați treptat zahărul în ele și continuați să le mixați până la apariția vârfurilor moi.

12.Scoateți tava din cuptor și răspândiți bezeaua pe suprafața cornetelor. Străduiți-vă să realizați rapid acest lucru, pentru ca aluatul semipreparat să nu reușească să se răcească prea mult.

13.Introduceți tava înapoi în cuptor și coaceți cornetele pe parcursul a încă 15-20 minute.

14.Apoi lăsați-le să se răcească complet.

15.Serviți cornetele cu gem și bezea! Sunt moi, aromate și foarte apetisante!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!