Coș pentru pâine, confecționat dintr-o sticlă de plastic!

Reciclați sticlele de plastic, creând obiecte utile din ele. Iată încă un exemplu minunat, care se confecționează ușor și arată excelent!

AVEȚI NEVOIE DE:

-o sticlă de plastic, cu volumul de 5 litri;

-un marker;

-o riglă;

-un cutter;

-un foarfece;

-scotch subțire;

-ziare;

-adeziv PVA (Aracet) + pensule;

-pistol de lipit cu silicon cald;

-o monedă mare;

-șervețele de hârtie;

-apă + un prosop;

-jumătăți de boabe de mazăre uscată sau linte;

-vopsele acrilice (neagră, mov, aurie) + pensule;

-lac acrilic + pensule.

MOD DE LUCRU:

1.Îndepărtați gura și fundul sticlei de plastic. Ca să realizați secțiuni drepte, însemnați în prealabil liniile de tăiere cu markerul.

2.Marcați câte o linie longitudinală și relativ dreaptă pe ambele părți ale sticlei, la înălțimea de 8 cm: măsurătorile se fac cu sticla așezată în poziție orizontală. Apoi tăiați liniile respective cu foarfecele. În continuare veți avea nevoie doar de partea superioară a sticlei (când o priviți așezată orizontal).

3.Luați fundul sticlei și tăiați-l incomplet în jumătate cu ajutorul foarfecelui (după linia neagră; mijlocul lui poate să rămână întreg). După aceasta realizați câte o tăietură semicirculară de fiecare parte a lui: după cum indică linia vișinie din imaginea de mai jos.

4.Întoarceți partea decupată din mijlocul sticlei cu marginile în jos. Aranjați așa-zisele semicercuri decupate de pe marginile fundului în continuarea capetelor ei și fixați-le cu bucățele de scotch, lipindu-le în direcție longitudinală.

5.Îndepărtați cu foarfecele sau cutterul porțiunea, pe care se înfiletează dopul, din bucata tăiată din partea superioară a sticlei. Tăiați o bucată circumferențială și din partea ei inferioară. Bineînțeles, ca să obțineți secțiuni îngrijite, puteți să însemnați liniile de tăiere cu markerul. Bucata rămasă de plastic va reprezenta suportul coșului pentru pâine.

6.Acoperiți toată suprafața (și interiorul, și exteriorul) coșului și suportului lui cu fâșii de ziar, lipindu-le cu Aracet. După ce se vor usca puțin, ungeți-le cu Aracet și acoperiți-le cu încă un strat de ziar. Lăsați-le să se usuce complet.

7.Apoi lipiți suportul pe partea inferioară a coșului, folosind pistolul de lipit cu silicon cald. Lăsați-l să se usuce.

8.Folosind o monedă cu diametrul mare, aplicați un desen ondulat pe marginile coșului și suportului (ca în imaginile de mai jos). Apoi tăiați-le cu foarfecele.

9.Lipiți pe toată suprafața (și interiorul, și exteriorul) coșului și suportului lui șervețele de hârtie, trecând cu pensula înmuiată în Aracet pe ele, astfel încât să obțineți un aspect șifonat.

10.Tăiați fâșii cu lățimea de circa 2 cm din șervețele de hârtie. Așezați-le pe un prosop umed (stors bine) și îmbibați-le cu apă, după care răsuciți-le îndată cu degetele, ca să le transformați în fire subțiri.

11.Lipiți firele subțiri de hârtie pe marginile coșului și suportului lui, astfel încât să le imite conturul. La sfârșit aplicați încă un strat de Aracet pe ele, ca să le fixați mai bine.

12.Lipiți jumătăți de boabe de mazăre uscată sau linte pe marginile coșului și suportului lui: sub firele de hârtie, în mijlocul ondulațiilor, cu Aracet.

13.Desenați cu markerul tot felul de ornamente pe suprafața exterioară a coșului și suportului lui. Lipiți fire subțiri, modelate din fâșii de șervețele umezite, pe suprafața lor, ca să le faceți proeminente. La sfârșit treceți cu pensula înmuiată în Aracet pe suprafața lor, ca să le lipiți mai bine.

14.Lăsați coșul să se usuce complet.

15.Apoi vopsiți-l cu vopsea acrilică neagră. Lăsați-l să se usuce.

16.Evidențiați ornamentele și marginile coșului cu vopsea mov. Lăsați-o să se usuce.

17.La sfârșit aplicați un strat subțire de vopsea aurie pe ornamente și suprafața coșului (pe alocuri). Lăsați-o să se usuce.

18.Acoperiți coșul cu lac acrilic. Lăsați-l să se usuce.

19.Așezați feliile de pâine pe un șervețel pus în interiorul coșului. Serviți-le pe masa cotidiană sau festivă!

Spor la treabă!

New