Cotlet de porc cu os la cuptor!

Folosind această rețetă, puteți să gătiți orice tip de carne. Datorită marinadei neobișnuite, carnea iese foarte fină, suculentă și capătă un gust deosebit!

INGREDIENTE:

-2.5 kg de cotlet de porc cu os;

-3 lingurițe de sare;

-70 g de rădăcină de ghimbir (puteți să o înlocuiți cu usturoi);

-150 ml de sos de soia;

-piper negru măcinat sau amestec de piperi măcinați — după gust;

-o lingură de boia de ardei dulce (preferabil, afumată);

-rozmarin uscat — după gust;

-300 g de piure de mere.

MOD DE PREPARARE:

1.Spălați și uscați bucata de carne. Îndepărtați grăsimea excesivă de pe suprafața ei și pelicula de pe suprafața coastelor. Apoi secționați-o incomplet de-a lungul coastelor, astfel încât să obțineți cotlete porționate, dar unite puțin între ele. Astfel carnea coaptă rămâne mai suculentă.

2.Pregătiți marinada: curățați rădăcina de ghimbir și tăiați-o în cuburi foarte mici. Dacă doriți, puteți să o dați prin răzătoarea mică. Puneți-o într-un bol.

3.Adăugați sarea, sosul de soia, piper negru măcinat și rozmarin uscat după gust, boia de ardei dulce și piureul de mere (fie din comerț — pentru bebeluși, fie coaceți 3 mere și pasați-le pulpa cu blenderul). Amestecați foarte bine.

4.Puneți carnea într-un bol adânc. Turnați marinada peste ea și răspândiți-o uniform cu mâinile pe suprafața ei, inclusiv la nivelul secțiunilor. Apoi acoperiți-o cu folie alimentară.

5.Mai departe există 2 variante: fie lăsați carnea să se marineze timp de 60 minute la temperatura camerei, fie dați-o la frigider și lăsați-o să se marineze pe parcursul a 12-24 ore (cu cât se marinează mai mult, cu atât este mai gustoasă).

6.Așezați carnea marinată într-o tavă adâncă, adăugând și marinada rămasă în bol.

7.Acoperiți-o cu folie de aluminiu și introduceți-o în cuptorul preîncălzit până la 200°C. Coaceți-o timp de 40 minute.

8.Scoateți tava din cuptor și îndepărtați folia de aluminiu de pe suprafața ei. Întoarceți cu grijă carnea pe cealaltă parte.

9.Coaceți carnea pe parcursul a încă 20 minute, ca să se rumenească. Aveți grijă să nu o țineți prea mult în cuptor, ca să nu se usuce.

10.Scoateți-o din cuptor și stropiți-o cu zeama rămasă în tavă, după care transferați-o pe un platou.

11.Porționați și serviți cotletele de porc cu garnitura dumneavoastră preferată!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!