Cotlet de porc pregătit la cuptor și servit cu sos de mere. O rețetă demnă de admirație! - Retete-Usoare.eu

Cotlet de porc pregătit la cuptor și servit cu sos de mere. O rețetă demnă de admirație!

Uneori rămânem surprinși văzând câte delicii pot fi pregătite din carne de porc. Indiferent de partea, care este utilizată, este suficient să adăugăm condimente și 2-3 alte ingrediente, pentru ca cina să fie sățioasă, sărbătoarea — reușită, iar în următoarea zi să avem ce încălzi în cuptorul cu microunde. Cotletul de porc pregătit la cuptor și servit cu sos de mere poate fi inclus în lista acestor delicii.

Cumpărarea cotletului de porc și a merelor este un lucru ușor. Însă prepararea lor este destul de minuțioasă. Pentru ca în cele mai importante clipe gătitul să nu devină o joacă cu reguli necunoscute, vă propunem rețeta pas cu pas, însoțită de imagini. Spor la gătit!

INGREDIENTE:

-1.4 kg de cotlet de porc;
-150 g de mere uscate;
-2 mere proaspete;
-625 ml de suc de mere;
-75 g de unt;
-3 cepe;
-125 ml de vin alb sec;
-3-4 linguri de pesmet;
-1.5 lingurițe de salvie;
-4 căței de usturoi;
-2 linguri de zahăr brun;
-50 ml de coniac;
-un praf de nucșoară;
-sare — după gust;
-piper negru măcinat — după gust.

MOD DE PREPARARE:

1.Mărunțiți ceapa. Topiți untul și prăjiți-o în el.
2.Alegeți merele uscate și tăiați-le în fâșii.

3.Adăugați-le în vasul cu ceapa. Turnați vinul și un pahar de suc de mere. Așteptați până când compoziția va da în clocot, după care acoperiți-o cu un capac. Înnăbușiți-o timp de 20 minute, pe foc redus. Compoziția va ieși uscată.

4.Mărunțiți salvia și combinați-o cu pesmetul. Asezonați-le cu sare, piper negru măcinat și praful de nucșoară. Adăugați-le în compoziția de ceapă și mere.

5.Îndepărtați stratul de grăsime de pe cotlet. Realizați 24 tăieturi înguste, cu adâncimea de 2 cm, pe una dintre părțile lui.

6.Curățați usturoiul și tăiați fiecare cățel în 6 fâșii. Sărați-le și piperați-le, după care introduceți-le în tăieturile din carne.
7.Frecați cotletul de porc cu condimente.

8.Întoarceți cotletul pe cealaltă parte și realizați o tăietură longitudinală în mijlocul ei. Adâncimea aproximativă a acesteia este de 1.5 cm. Trebuie să mai faceți câteva tăieturi simetrice, paralele, sub un unghi de 45° și adâncimea de 4 cm în interiorul tăieturii longitudinale.

9.Preîncălziți cuptorul până la 250°C și așezați grătarul pe raftul din mijloc. Puneți o tavă sau un bol adânc sub acesta.
10.Compoziția de ceapă și mere va servi drept umplutură. Umpleți tăieturile din cotlet cu ea. Apoi legați-l cu ață alimentară și așezați-l pe grătarul încins, cu tăietura mare în sus. Peste 10 minute reduceți temperatura până la 120°C și coaceți cotletul timp de 90 minute.

11.Tăiați merele proaspete. Turnați sucul de mere, care a mai rămas, peste ele. Aduceți-le până la punctul de fierbere. Acoperiți-le cu un capac și fierbeți-le timp de 20 minute.

12.Treceți merele fierte prin strecurătoare. Adăugați zahărul în piureul de mere și fierbeți-l încă 15 minute.

13.Scoateți cotletul din cuptor și așezați-l pe un platou. Acoperiți-l cu folie de aluminiu.
14.Îndepărtați grăsimea de pe zeama, care s-a adunat în tavă. Apoi combinați zeama cu coniacul și fierbeți-le timp de 7 minute, pe foc moderat. Adăugați compoziția obținută în piureul de fructe.

15.Îndepărtați ața alimentară de pe cotletul copt și porționați-l. Turnați sosul de mere peste fiecare felie de carne. Puteți să adăugați puțin unt (25 g) în sos.

Este posibil că o să doriți să serviți acest fel de mâncare cu un alt sos. Dar, în asemenea caz, se va pierde originalitatea lui. Cele două tipuri de mere îl fac deosebit. În ceea ce privește garnitura, aveți toată libertatea să o alegeți în mod individual. Dacă veți servi cotletul copt în timpul unei cine obișnuite, puteți să folosiți niște cartofi. Iar dacă este vorba de o sărbătoare, merită să căutați ceva mai neobișnuit. Distribuiți această rețetă prietenilor voștri! Gătiți singuri și cereți să fiți invitați în ospeție!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...