Crap în aspic — o rețetă dedicată celor care vor să gătească pește pentru masa de Revelion! - Retete-Usoare.eu

Crap în aspic — o rețetă dedicată celor care vor să gătească pește pentru masa de Revelion!

Cei care vor să se răsfețe cu delicii din pește în noaptea de Revelion pot să pregătească crapul sau oricare alt pește în aspic. Este foarte apetisant!

Timp de preparare: 8-10 ore.

100 g de crap în aspic conțin 112 kcal.

INGREDIENTE:

-un crap proaspăt sau congelat (aproximativ 3-5 kg);
-50-100 g de ciuperci albe uscate;
-30 g de gelatină (pentru aspic);
-o ceapă;
-un morcov;
-un ardei gras;
-sare, piper negru, foi de dafin — după gust;
-verdeață proaspătă (opțional).

MOD DE PREPARARE:

1.Dacă este necesar, decongelați peștele. Apoi curățați-l de solzi, branhii, măruntaie și spălați-l foarte bine.

2.Filetați peștele, separându-l de oase și lăsându-i pielea intactă.

3.Acoperiți capul și oasele peștelui cu apă rece. Adăugați legumele curățate, sare, piper negru și foi de dafin. Puneți-le la fiert.

4.Morcovul și ardeiul se vor fierbe mai repede decât celelalte ingrediente. Cum numai vor fi gata, scoateți aceste legume din supă, folosind lingura sau spumiera.
5.Înmuiați ciupercile uscate în apă pentru minim 60 minute. În acest timp apa trebuie schimbată de câteva ori. Apoi fierbeți ciupercile hidratate în apă proaspătă.
6.Strecurați supa de pește (că să eliminați oasele) și turnați-o peste fileurile de crap, pe care le-ați pregătit în prealabil. Fierbeți fileurile în supă pe foc mic, pe parcursul a 30 minute.

7.Lăsați fileurile fierte să se răcească, după care tăiați-le în bucăți. Așezați-le pe o farfurie/formă relativ adâncă. Aranjați ciupercile, legumele fierte (tăiate frumos) și verdeața (după gust) în jurul bucăților de pește.
8.Dizolvați gelatina în apă rece, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După ce se va umfla combinați-o cu supa limpede și încălzită de pește. Așteptați până când gelatina se va dizolva, după care turnați supa peste ingredientele din farfurie.

9.Dați farfuria la rece — preferabil peste noapte.

Dacă doriți, puteți pregăti crapul în aspic cu măsline, roșii cherry și mazăre verde. Mâncărica se servește după ce aspicul se încheagă.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

loading...