Cultivarea ciupercilor Champignon în condiții casnice (pe balcon)!

Uneori persoanele, care cultivă ciuperci în condiții casnice, folosesc dispozitive speciale pentru cultivarea ciupercilor Champignon. Dar acest lucru este actual doar pentru cei care planifică să se ocupă serios de cultivarea și comercializarea ciupercilor. Iar amatorii plantează cantități mici pentru consumul personal și cultivă ciupercile pe balcon.

Procesul respectiv este destul de simplu:

1.Închideți și izolați termic balconul.

2.Confecționați un dulap mic, cu rafturi și asamblați sau cumpărați lăzi cu înălțimea de 20 cm.

3.Instalați o țeavă de ventilare cu capac de aerisire în dulap și puneți un fierbător electric pentru apă sau un umidificator pentru aer în partea lui inferioară — acesta va menține nivelul optim de umiditate.

4.Ca să pregătiți substratul, folosiți 10 kg de paie, 15 kg de găinaț și 8 kg de alabastru. Ca să măriți recolta, adăugați 200 g de uree și 200 g de superfosfat. Înmuiați compoziția rezultată în apă caldă și „încălziți” lăzile cu mușchi.

5.Substratul se va „matura” pe parcursul a 3 săptămâni. După aceasta puteți să plantați miceliul în el.

6.Folosiți miceliul dezvoltat pe cereale pentru cultivarea ciupercilor pe balcon (de obicei, el este comercializat în pungi de plastic). Răspândiți-l uniform pe suprafața substratului și acoperiți-l cu un strat din același substrat, cu grosimea de 4-5 cm. Adăugați câte 350 g de miceliu pe fiecare metru pătrat de substrat.

7.Peste 10 zile de la încolțirea miceliului, acoperiți-l cu un amestec de turbă și cretă (se amestecă după proporția 10:1). Grosimea stratului trebuie să fie de 4-5 cm.

8.Peste 4-5 zile de la adăugarea turbei combinate cu cretă, reduceți temperatura aerului de pe balcon până la 17°C‌. Umeziți în permanență suprafața substratului cu apă.

9.Perioada de rodire a ciupercilor este de 50-60 zile. Iar recolta poate fi culeasă pe parcursul întregului an.

Spor la grădinărit!

New