Cultivarea răsadurilor de ardei dulci!

Uneori nu sunt îndeplinite toate condițiile necesare pentru creșterea răsadurilor. Poate aciditatea solului nu este potrivită, poate temperatura sau alți factori nu sunt corespunzători. Metoda „semănării fierbinți” permite cultivarea plantelor sănătoase și calitative în cei mai scurți termeni.

Semințele de ardei nu trebuie semănate mai devreme de mijlocul lunii martie. Și aceasta este doar prima deosebire de metodele analoage de plantare. Sădești semințele mai târziu, dar culegi recolta mai devreme. Puteți să folosiți această metodă în calitate de experiment și să urmăriți care tufe de ardei rodesc mai bine.

Înainte de semănarea semințelor pregătiți un ceainic de apă clocotită. Turnați toată apa fierbinte din el pe sol, după care sădiți îndată semințele de ardei (nu trebuie să le înmuiați). Plantați-le la adâncimea de 5 mm: nu trebuie mai profund — vor răsări mai greu. Apoi puneți recipientul cu solul și semințele plantate în el într-un loc întunecos și, în funcție de posibilități, acoperiți-l cu ceva. Lumina solară nu trebuie deloc să cadă pe sol.

Peste 3 zile lăstarii vor începe să răsară. Peste o săptămână toate plantele vor răsări (100%). Peste 10 zile udați răsadurile cu apă cu iod: aceasta stimulează excelent creșterea ardeilor grași. În plus, ea protejează plantele de îmbolnăvire. Aveți nevoie de doar un pahar de apă încălzită până la 60-70°C și 2 picături de iod. Udați răsadurile cu soluția respectivă.

La începutul lunii mai răsadurile vor înflori și cel mai probabil le veți transplanta, când vor prezenta ardei mici. Roada poate fi culeasă cam la începutul lunii iulie. Ardeii plantații prin alte metode vor fi încă verzi, spre deosebire de cei semănați prin metoda „fierbinte”. Iată ce metodă minunată v-am oferit. Folosiți-o!

Spor la grădinărit!

New