Cum deosebim mierea naturală de cea contrafăcută. Iată câteva sfaturi de care trebuie să țineți cont! - Retete-Usoare.eu

Cum deosebim mierea naturală de cea contrafăcută. Iată câteva sfaturi de care trebuie să țineți cont!

Ultimul timp, în comerț putem întâlni tot mai des miere contrafăcută. Și nu contează dacă o cumpărați din magazin sau direct de la apicultori. De dragul banilor, mulți sunt gata să meargă la  diverse șiretlicuri și chiar să pună în pericol sănătatea altora.
Pentru mierea contrafăcută se folosesc ingrediente de calitate dubioasă. Totuși, cei care au grijă de propria sănătate și de sănătatea celor dragi, trebuie să știe cum să aleagă corect mierea. Iar noi cu plăcere vă ajutăm. Iată câteva trucuri cum să recunoașteți mierea contrafăcută. Alegeți mierea care vă este pe plac.

 Cum deosebiți mierea naturală de cea contrafăcută

1.Mierea naturală, pe lângă faptul că e dulce, trebuie să fie puțin amăruie și să provoace iritație în gât. Când cumpărați miere de la piață, gustați-o neapărat.
2.Mirosiți mierea. Trebuie să aibă o aromă gingașă de flori. Cea contrafăcută, de obicei, nu are miros sau, din contra, este prea intens.
3.Culoarea este la fel de importantă. Culoarea deschisă nenaturală vorbește despre faptul că albinile sunt hrănite cu sirop de zahăr sau cu melasă. Un astfel de produs nu va aduce beneficii organismului.

Cum identificați mierea contrafăcută în condiții casnice

1.Dacă mierea este naturală și matură, atunci când o luați cu lingura rotind-o, se va înfășura în straturi. Iar dacă curge picături de pe lingură, mai bine să nu o cumpărați.
2.Testul apei. Picurați două, trei pcături de miere într-un pahar cu apă. Mierea organică se dizolvă mai greu, în timp ce mierea falsă se dizolvă ușor și nu se mai depune pe fundul paharului.
3.Testul iodului. Ca să determinați dacă mierea conține făină sau amidon, adăugați în mierea diluată cu apă o picătură de iod. Dacă amestecul se albăstrește, înseamnă că mierea conține aceste ingrediente.
4.Puteți adăuga puțină esență de oțet, dacă mierea face spumă, înseamnă că conține ipsos.
5.Testul chibritului. Puneți o picătură de miere pe vârful unui chibrite și aprindeți-l, dacă arde, e naturală.
6.Testul pâinii. Întindeți un strat subțire de miere pe o felie de pâine proaspătă. Dacă suprafața pâinii se usucă în câteva minute, este o miere bună. Dacă mierea intră în pâine și o înmoaie, este contrafăcută cu apă și îndulcitori.
7.Testul cuptorului cu microunde. Puneț o lingură de miere pe o farfurioară de ceramică albă la cuptorul cu microunde și setează aparatul la putere maximă timp de câteva minute. Dacă mierea se caramelizează, este o miere de calitate, dacă face spumă sau bule, este falsificată.

Fiecare trebuie să știe diferența dintre mierea naturală și cea falsă, pentru că acest produs este folosit nu numai pentru un plus de gust în bucate și băuturi, dar și pentru întărirea imunității. Nu uitați să împărtășiți aceste sfaturi și prietenilor!

Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră!

loading...