Cum puteți păstra castraveții (și nu numai!) proaspeți chiar și pe timpul iernii — o metodă magică!:)) - Retete-Usoare.eu

Cum puteți păstra castraveții (și nu numai!) proaspeți chiar și pe timpul iernii — o metodă magică!:))

Astăzi vrem să vă povestim o rețetă simplă, care vă va ajuta să mențineți prospețimea fructelor și legumelor pe timpul iernii!

Puteți experimenta cu castraveți, roșii, mere, piersici, caise, prune. Noi vom folosi ca exemplu castraveții!

Veți avea nevoie de castraveți proaspeți — fie din propria dumneavoastră grădină, fie cumpărați. Cea mai importantă este calitatea! Alegeți-i pe cei mai tari, fără semne de alterare.

Spălați-i foarte bine și lăsați-i să se usuce. Nu-i înmuiați! Castraveții trebuie să fie absolut uscați. Mai bine ar fi să nu-i curățați complet decât să-i spălați prea tare! De asemenea, îi puteți spăla când veți deschide borcanul — astfel se păstrează cel mai bine.

Apoi așezați-i cu grijă într-un borcan curat, uscat și sterilizat, fără să-l umpleți.

Luați orice tip de lumânare, doar să nu fie aromatizată. Cele de parafină ard mai bine. Așezați-o în borcan, pe legume și aprindeți-o!

Lumânarea trebuie să ardă timp de 8-10 minute în borcanul descoperit, pentru ca oxigenul din partea lui inferioară să se consume complet. Apoi închideți-l etanș.

Cel mai important și mai dificil lucru va fi să închideți borcanul fără să stingeți lumânarea! Ea trebuie să ardă în borcanul acoperit! Lumânarea se va stinge când în borcan nu va mai rămâne oxigen (20-30 secunde).

Păstrați borcanul într-un loc răcoros, cel mai bine — în pivniță.

Distribuiți această rețetă neobișnuită prietenilor voștri! Vă mulțumim!

loading...