Cum puteți să acoperiți podeaua din bucătărie cu linoleum cald, fără să folosiți electricitatea?!

Dacă doriți, puteți să acoperiți doar podelele din bucătărie cu acest tip de pardoseală, precum și de sine stătător sau să realizați lucrul respectiv în tot apartamentul: depinde de preferințele dumneavoastră. Dacă nu sunteți împovărat cu bani excesivi, puteți să folosiți varianta respectivă, acoperind podelele cu linoleum. Haideți să vedem ce și cum trebuie să faceți!

MOD DE LUCRU:

1.Mai întâi trebuie să scoateți pardoseala anterioară, ajungând până la placa de beton, deoarece urmează să folosiți o carcasă nouă. Dacă podeaua este acoperită cu gresie, procesul respectiv poate fi problematic. Iar dacă nivelul dintre încăperile adiacente nu este prea critic, atunci are sens să puneți noua pardoseală deasupra celei vechi. În caz contrar înarmați-vă cu un ciocan pentru piatră și lipiți o scrisoare lacrimogenă pe ușa blocului, rugând vecinii să aibă răbdare!

2.Al doilea pas constă în nivelarea betonului cu ajutorului amestecurilor speciale pentru șapă. Dacă nu ați ținut în prealabil nivela cu bulă de aer în mâini, puteți să invitați un specialist să vă ajute. Iar dacă știți cum se realizează totul, descurcați-vă de sine stătător. Pentru mai multă siguranță puteți să așteptați 2-3 zile, pentru ca amestecul să se usuce complet.

3.Veți avea nevoie de plăci din spumă de polietilenă expandată și câteva plăci OSB clasa 3. Aceste materiale pot fi găsite cu ușurință în magazinele specializate. Spuma de polietilenă expandată se pune sub plăcile OSB și oferă mai multă izolație termică și fonică. Nu trebuie să o puneți sub linoleum, deoarece astfel pardoseala iese prea moale și orice taburet fără greutate lasă urme vizibile pe ea, ceea ce nu este pe placul nimănui. Cel mai bine ar fi să alegeți grosimea materialelor, luând în considerație condițiile din încăpere.

4.Plăcile OSB reprezintă un material relativ nou în domeniul construcțiilor, dar a reușit deja să se impună: izolație fonică bună, rezistență la umiditate și montare ușoară. Trebuie să menționăm că și prețul lor este atractiv. Așezați plăcile OSB deasupra spumei de polietilenă expandată. Țineți minte că trebuie să măsurați totul cu acuratețe, ca să acoperiți complet podeaua, fără să rămână goluri și denivelări pe margini. Cel mai bine ar fi să nu montați plăcile una în alta, ci să lăsați un spațiu mic, de 2-3 mm, între ele. Înșurubați-le direct în beton, lăsând un interval de 30-40 cm între șuruburi.

5.După ce ați terminat montarea plăcilor, puteți să întindeți cu îndrăzneală linoleumul, să fixați plintele, să aduceți înapoi mobila și să vă bucurați de pardoseala nouă. Banii economisiți pot fi folosiți pentru cumpărarea unei mașini de spălat, unui frigider nou sau a ceea ce aveți nevoie.

Dacă abordați cu seriozitate terminologia și tehnologia, înțelegeți că această variantă de pardoseală este lipsită de încălzire forțată. Atunci de ce o numim caldă? De fapt, linoleumul și plăcile OSB se încălzesc treptat până la temperatura camerei și sunt capabile să mențină această căldură. Toți pot să umble desculți prin casă: și adulții, și copiii. Este într-adevăr cald!

La sfârșit vrem să adăugăm că piața actuală propune o sumedenie de variante, dar puțini măcar încearcă să arate că îi îngrijorează bugetul dumneavoastră. Toți consideră că sunteți bogați și planificați să acoperiți toată locuința cu palisandru. Ce bine că am apărut noi cu ideea linoleumului cald, nu-i așa?

Spor la treabă!

New