Cum puteți să cârpiți blugii, fără să se vadă?!

Chiar și cei mai roși blugi între craci pot fi cârpiți astfel încât să nu se observe deloc acest lucru! Principalele secrete sunt ațele alese corect și tehnica de cusut, care este destul de simplă. Veți rămâne surprinși, când veți observa cum rosăturile inițiale vor dispărea și cât de reușit va fi rezultatul peticirii invizibile.

Mai întâi trebuie, bineînțeles, să alegeți ața ideală, corespunzătoare culorii blugilor.

Puteți să adăugați un petic de material pe interiorul blugilor, la nivelul rosăturilor, pentru ca cusăturile să fie mai rezistente. Setați cusătura obișnuită, uniți marginile găurii cu degetele (dar fără să le tensionați!) și începeți să le coaseți în zigzag, de la început și până la sfârșit.

După ce veți ajunge la sfârșit și veți uni toate rosăturile, începeți să coaseți în mod similar, dar realizând un zigzag mai îngust și în direcție opusă. Realizați cusătura nu numai lângă găuri, ci depășindu-le puțin în sus și în jos, ca să răspândiți uniform ața și să obțineți o cusătură invizibilă.

Încă un aspect important: nu coaseți după cum vă este confortabil, ci în direcția modelului blugilor. Astfel zona cârpită nu va fi deloc vizibilă.

După ce veți termina peticirea unui crac, procedați similar cu celălalt. Doar priviți cât de calitativă a ieșit cârpirea!

Spor la treabă!