Cum puteți să confecționați mănuși din orice pungă de plastic?!

Ca să nu vă murdăriți mâinile în timpul realizării treburilor casnice „murdare”, trebuie să purtați mănuși impermeabile. Dacă nu aveți chef sau posibilitatea de a merge la magazin după ele, puteți să confecționați rapid o pereche de mănuși de dimensiunea necesară chiar acasă. Orice pungă de plastic poate fi folosită pentru realizarea lor.

AVEȚI NEVOIE DE:

-peliculă groasă (saci de gunoi, pungi de plastic, peliculă pentru solarii, învelitoare pentru cărți și caiete);

-ciocan electric de lipit;

-un marker sau o cariocă;

-cutter sau foarfece.

MOD DE LUCRU:

Noi am folosit un sac de gunoi.

Îndoiți pelicula în jumătate. Dacă folosiți un sac de gunoi sau o pungă de plastic, el/ea este deja dublu/dublă. De aceea, nu trebuie să-l/o îndoiți.

Întindeți pelicula pe masă sau pe altă suprafață dreaptă și netedă. Apoi puneți palma cu degetele răsfirate pe ea și trasați-i conturul cu carioca sau markerul. Liniile conturului trebuie desenate la distanța de 5-7 mm de conturul propriu-zis al palmei. Realizați procedura respectivă în 2 locuri, ca să obțineți o pereche de mănuși.

Apoi se trece cu ciocanul fierbinte pentru lipit pe conturul desenat. El arde pelicula și unește simultan cele 2 straturi. În timpul acestui proces este important să puneți un carton sub peliculă, ca să nu stricați masa.

Trebuie să lipiți tot conturul, cu excepția părții mănușii, prin care se introduce mâna. În acest loc linia trebuie tăiată cu cutterul sau foarfecele. Drept rezultat, mănușa obținută se separă ușor de restul peliculei și poate fi utilizată.

Dacă nu aveți ciocan de lipit, puteți să uniți marginile mănușilor cu vârful unui cuțit încins pe focul de la aragaz (folosiți un cuțit vechi, de care nu mai aveți nevoie). Cel mai bine ar fi să nu utilizați un cuțit bun, deoarece rămân funingine și resturi de plastic topit pe el. Dacă este necesar, puteți să confecționați mai multe mănuși identice deodată: decupați șablonul palmei dumneavoastră din hârtie și trasați deja conturul lui pe peliculă. Astfel lucrul va fi mai rapid și mai îngrijit.

Rezistența mănușilor obținute depinde de duritatea materialului folosit. Puteți să confecționați mănuși de unică folosință din saci de gunoi: de exemplu, pentru curățenia din camera de baie sau lucrul cu vopsea și lac acrilic. Dacă veți folosi o pungă groasă, cu imprimeuri și mânere de plastic, puteți să obțineți mănuși rezistente și reutilizabile, potrivite pentru spălarea vaselor. Când le confecționați, ar fi bine să realizați manșete lungi, ca să vă protejați mânecile hainelor de stropi.

Spor la treabă!

New