Cum puteți să confecționați un rezervor ieftin și încăpător pentru apa folosită la irigare?!

În acest articol vrem să vă prezentăm un mod foarte confortabil și, cel mai important, ieftin de confecționare a unui rezervor cu volumul de 1000 de litri pentru păstrarea apei folosite la irigarea grădinii! Doar este important să udați plantele cu apă stătută, caldă (altfel ele își încetinesc creșterea și nu se dezvoltă la fel de bine). De asemenea, puteți să dizolvați îngrășămintele în acest rezervor, după care să udați plantele cu soluția obținută.

AVEȚI NEVOIE DE:

-5 paleți pătrați, cu latura de 1 metru (puteți să folosiți paleți vechi sau alte materiale asemănătoare, pe care le aveți prin gospodărie);

-un sul mare de folie alimentară calitativă;

-ținte + ciocan;

-sfoară groasă.

MOD DE LUCRU:

1.Montați un cub din paleții de lemn, al cărui față superioară să lipsească. Fixați paleții între ei cu ținte obișnuite (sau puteți alege altă variantă, care vă place).

2.Întoarceți cubul cu fundul în sus. Treceți de 4-5 ori cu folia alimentară în jurul pereților lui, întinzându-o foarte bine (la început ar fi bine să legați capătul foliei de o scândură a paleților).

3.Apoi întindeți folia pe fundul cubului, așezându-o sub formă de fâșii. Ea se lipește foarte bine de folia de pe pereții cubului. De aceea, nu trebuie să o tăiați, ci pur și simplu să o îndoiți, lipindu-o bine de folia de pe pereți, după care să continuați să o întindeți pe fundul cubului. Fiecare fâșie trebuie să fie formată din 5-6 straturi de folie. 

4.Procedând astfel, acoperiți tot fundul cubului, având grijă să nu lăsați spații libere. De asemenea, străduiți-vă să întindeți cât mai bine folia: altfel ea va atârna și va permite apei să se scurgă.

5.După aceasta întindeți folia pe pereții cubului, întinzându-o la fel de bine.

6.La sfârșit aplicați încă 3-4 straturi de folie pe fundul cubului și iarăși rulați-o de câteva ori în jurul pereților lui. Dacă doriți, puteți să înfășurați o sfoară groasă în jurul rezervorului obținut, ca să-l fortificați încă mai mult.

7.Întoarceți cubul cu fundul în jos, așezându-l în apropiere de grădină.

8.Turnați apa în el cu ajutorul unui furtun.

9.Lăsați apa să se încălzească. După aceasta puteți să o folosiți pentru irigare.

Spor la treabă!

New