Cum puteți să curățați ochiurile de la aragaz în condiții casnice?!

De regulă, când facem curățenie în bucătărie, acordăm o atenție deosebită curățării aragazului, deoarece în timpul gătitului el preia „lovitura” principală asupra sa. Dar cât de minuțios spălați aragazul? Deseori chiar și cele mai experimentate gospodine ignoră curățarea ochiurilor de pe plită și cel mai mult se concentrează pe spălarea suprafeței ei.

Ștergerea ochiurilor cu o cârpă umedă nu este suficientă, fiindcă particulele de mâncare și grăsime pot ajunge în interiorul arzătoarelor, ceea ce influențează uniformitatea flăcării. Dacă ochiurile nu sunt curățate corect, gazul poate pur și simplu să nu iasă pe toate părțile arzătoarelor, iar mâncarea, care arde în interiorul lor în timpul funcționării plitei, poate să miroase neplăcut. Astăzi vrem să vă oferim metodele eficiente de curățare a ochiurilor de la aragaz, care vă vor ajuta să evitați necazurile!

SOLUȚIILE DE CURĂȚAT

SOLUȚIILE CHIMICE DIN COMERȚ

În prezent pe rafturile magazinelor pot fi găsite o sumedenie de variante de soluții speciale de curățat aragazul. Este important să respectați instrucțiunile indicate pe ambalaj! Astfel curățenia va fi eficientă și calitativă.

SOLUȚIA DE SPĂLAT VASELE

Puteți să folosiți soluțiile lichide de spălat vasele, ca să curățați ochiurile de la aragaz. În acest caz trebuie să puneți capacele și arzătoarele într-o soluție preparată din 2 litri de apă și 4 linguri de soluție de spălat vasele. Lăsați-le să se înmoaie pe parcursul a 2 ore. Apoi frecați-le bine cu buretele și spălați-le sub jetul de apă. La sfârșit uscați-le cu ajutorul unei cârpe curate.

BICARBONATUL DE SODIU

Soda alimentară obișnuită se poate descurca cu murdăria persistentă. Inițial trebuie să spălați ochiurile cu un burete înmuiat în soluție de spălat vasele, diluată cu apă caldă. Bicarbonatul de sodiu trebuie amestecat cu o cantitate mică de apă, ca să devină păstos. Apoi aplicați-l pe arzătoare și folosiți o periuță veche de dinți pentru o curățare mai minuțioasă. La sfârșitul procedurii spălați capacele și arzătoarele sub jetul de apă și uscați-le cu ajutorul unei cârpe curate.

OȚETUL

Ca să realizați acest tip de curățare, arzătoarele și capacele trebuie înmuiate timp de 30 minute într-o soluție pregătită dintr-un litru de apă fierbinte și ½ pahar de oțet. Puteți să folosiți o soluție rece, care se prepară după proporția: 2 linguri de oțet la 200 ml de apă. După aceasta ochiurile trebuie spălate sub jetul de apă caldă și uscate cu o cârpă curată.

APA AMONIACALĂ

Ca să curățați suprafața ochiurilor de la aragaz, aplicați apa amoniacală, diluată cu puțină apă, pe ele și lăsați-o să acționeze timp de 20 minute. Apoi spălați ochiurile sub jetul de apă rece și ștergeți-le cu cârpa curată până vor fi uscate.

SAREA DE LĂMÂIE

Ca să pregătiți soluția, aveți nevoie de un pahar de apă la temperatura camerei și o lingură de sare de lămâie. Scufundați arzătoarele în soluția obținută și lăsați-le să se înmoaie pe parcursul a 15 minute. După aceasta spălați-le cu apă și uscați-le cu ajutorul unei cârpe curate.

Aceste metode simple vă vor ajuta să vă descurcați atât cu curățarea suprafeței aragazului, cât și a ochiurilor lui. Multe dintre substanțele enumerate mai sus se găsesc deja în bucătăria dumneavoastră, iar procesul de curățare nu necesită mult timp. Dacă ați observat că s-au înfundat nu numai arzătoarele, ci și spațiile de sub ele, cel mai bine ar fi să apelați la serviciile unui specialist. Sperăm că sfaturile noastre vă vor fi de folos și de acum vă veți descurca mai ușor cu murdăria din bucătărie!

V-a plăcut articolul? Atunci distribuiți-l prietenilor voștri!

Spor la treabă!

New