Cum puteți să curățați țevile în doar 5 minute?!

Întreținerea curățeniei în bucătărie este întotdeauna dificilă: apariția firimiturilor și petelor pe diferite suprafețe este inevitabilă în timpul gătitului, luării mesei și spălării vaselor. Și chiar dacă ați reușit să readuceți ordinea în toate, strălucirea superficială nu este un indicator al faptului că totul este în ordine completă. Odată cu trecerea timpului se înfundă țevile, apare mirosul neplăcut și, simțindu-vă neputincioși în fața acestei probleme, începeți să căutați numărul de telefon al instalatorului.

Stop! În locul soluțiilor chimice scumpe și serviciilor la fel de costisitoare ale instalatorului puteți întotdeauna să încercați soluțiile populare și să aveți de câștigat. Echipa noastră știe ce trebuie să faceți data viitoare, când resturile de mâncare și grăsime se vor aduna iarăși pe pereții țevilor.

CEA MAI EFICIENTĂ SOLUȚIE

Avantajele acestei soluții nu se referă doar la eficiența și prețul ei mic, ci și la faptul că ea nu afectează țevile. Fără eforturi deosebite și o mulțime de diverse ustensile puteți să curățați cu regularitate țevile. Astfel problema mirosului neplăcut din bucătărie va dispărea.

1. Amestecați câte 200 g de praf de copt și sare.

2. Adăugați compoziția uscată obținută în scurgere.

3. Încălziți puțin 150 ml de oțet. Turnați-l în scurgere. Compoziția uscată va deveni spumoasă — este o reacție chimică normală.

4. Cum numai reacția se va domoli, turnați multă apă fierbinte în scurgere — ea va spăla țeava.

Vrem să menționăm încă o dată faptul că oțetul trebuie încălzit doar puțin. Nu-l aduceți până la punctul de fierbere, deoarece când este fierbinte, el nu mai este la fel de inofensiv. Și nu fiți zgârciți cu apa fierbinte — țevile trebuie spălate foarte bine!

CUM PUTEȚI SĂ EVITAȚI ÎNFUNDAREA ȚEVILOR?!

Profilaxia înfundării țevilor vă va ajuta să evitați asemenea probleme. Ca regulă, mulți oameni consideră că ea necesită mult timp și preferă să se bazeze pe soartă: când necazul va sosi, atunci vom aplica măsurile necesare. Iar noi vă recomandăm insistent să respectați câteva reguli simple, ca să nu mai fiți nevoiți să înlăturați consecințele înfundării țevilor.

Folosiți sita de filtrare. În acest fel resturile de băuturi și mâncare nu vor ajunge în scurgere. În timpul spălării vaselor ele se vor aduna pe sită, iar apoi pot fi aruncate ușor în coșul de gunoi.

Nu turnați grăsimea. Ea se întărește și se adună în țevi. De aceea, deseori se formează așa-numitele dopuri pe pereții lor — primele semne ale faptului că înfundarea completă se va produce în curând.

Puneți un filtru, dacă apa de la robinet are o calitate proastă și conține o cantitate mare de impurități.

Folosiți chiuveta doar după scopul ei direct. Dacă aveți o singură cameră de baie la o familie mare, statul la coadă este un lucru obișnuit. Dar nu vă lăsați ispitiți să vă spălați repede pe cap în chiuveta din bucătărie.

Fiți de acord! Problema respectivă este cunoscută tuturor celor care gătesc și spală măcar 2-3 farfurii și o tigaie în fiecare zi. Noi răbdăm până la sfârșit, până când apa umple chiuveta și propriu-zis refuză să se scurgă în orificiul de scurgere. Dacă ați ignorat problema și v-ați ciocnit de consecințe, acționați cu ajutorul soluției descrise mai sus. Funcționează întotdeauna! Și povestiți-le și prietenilor voștri despre această descoperire!

Spor la treabă!