Cum puteți să înlăturați ușor și rapid zgârieturile de pe ochelarii de vedere și de soare?!

Ochelarii sunt accesorii foarte folositoare. În primul rând, ei ajută oamenii să vadă mai bine. De asemenea, ei sunt utilizați pentru protejarea ochilor de leziunile mecanice, razele solare și pur și simplu pentru a arăta mai bine! Din păcate, mai devreme sau mai târziu pe orice ochelari apar diverse zgârieturi. Luând în considerație acest lucru, este momentul potrivit să învățați să le înlăturați înainte ca defectele de pe suprafața lentilelor să devină prea severe.

CE SOLUȚII POT FI FOLOSITE PENTRU LUSTRUIREA LENTILELOR DE STICLĂ? 

Ca să înlăturați calitativ defectele de pe lentilele de sticlă, trebuie să alegeți corect soluția necesară. În primul rând, alegerea ei se bazează pe aprecierea adâncimii zgârieturilor. Țineți minte că soluția cu proprietăți abrazive prea slabe pur și simplu nu va avea niciun efect, în timp ce soluția prea puternică va îndepărta defectele cu tot cu învelișul de protecție.

1. Pudra de dinți

Amestecați-o cu apă până se va transforma în pastă și frecați lentilele cu ea.

Aceasta este principala soluție de combatere a zgârieturilor de pe ochelari. Înainte de utilizare pudra se amestecă cu apă caldă, astfel încât să se transforme într-o pastă densă. Ea se aplică uniform pe toată suprafața lentilei, după care trebuie să vă înarmați cu un șervețel și să frecați bine lentila. La sfârșitul procedurii pasta se spală cu apă și ochelarii se lustruiesc cu ajutorul unei țesături moi (preferabil, din microfibră).

2. Pasta de lustruit metalele

Acționează foarte delicat pe aceste obiecte.

Soluția pentru automobile este destul de potrivită și pentru îngrijirea ochelarilor. Pe lângă pasta de lustruit metalele, aveți nevoie de spirt (alcool sanitar). Pasta se aplică pe lentilă cu ajutorul unui disc de vată și se freacă intens pe parcursul câtorva minute. După aceasta ea se spală cu spirt, iar ochelarii se șterg cu grijă cu o pânză moale (lavetă din microfibră).

3. Pasta pentru gravarea sticlei

Nu uitați de măsurile de siguranță.

Această pastă (ca regulă) poate fi găsită în magazinele cu obiecte de uz casnic. În cea mai mare parte ea constă dintr-un acid. De aceea, înainte de utilizare ar fi bine să studiați instrucțiunile de pe etichetă. În timpul lucrului este obligatoriu să vă protejați mâinile cu ajutorul mănușilor de menaj! Nu uitați să respectați măsurile de siguranță!

Pasta pentru gravarea sticlei se aplică pe sticla afectată fără mișcări de frecare, cu ajutorul unor discuri de vată, după care se lasă să acționeze timp de 5 minute. Apoi pasta se spală de câteva ori și foarte bine de pe lentile cu ajutorul apei (sau folosind soluția din comerț, recomandată pentru îndepărtarea ei). La sfârșit lentilele se șterg cu o lavetă din microfibră.

ASPECTELE LUCRULUI CU LENTILELE DE PLASTIC

Deseori ochelarii cu lentile de plastic au înveliș protector antireflex, care se strică foarte ușor. De aceea, este extrem de important să folosiți compuși maxim de blânzi. Pe lângă aceasta, înainte de începerea lucrărilor propriu-zise ochelarii trebuie spălați bine.

1. Pasta de dinți cu efect abraziv redus

Pasta de dinți este cel mai bun ajutor.

Pasta de dinți cu proprietăți abrazive reduse se descurcă excelent cu înlăturarea defectelor superficiale. Ea trebuie aplicată pe lentilă și frecată ulterior doar cu ajutorul unui șervețel moale. De asemenea, în timpul lustruirii vă recomandăm cu insistență să evitați mișcările circulare. La sfârșitul lucrului pasta se îndepărtează cu apă.

2. Bicarbonatul de sodiu

Pregătiți o pastă din apă și bicarbonat de sodiu.

Fără îndoială, acest ingredient se găsește în fiecare casă. Adăugați puțină apă în bicarbonatul de sodiu, astfel încât să obțineți un fel de pastă. Aplicați-o pe suprafața lentilelor. Frecați-le doar cu o cârpă moale, prin mișcări ușoare, circulare. După terminarea lustruirii bicarbonatul de sodiu se spală cu apă obișnuită. Dacă au mai rămas zgârieturi pe lentile, procesul poate fi repetat.

3. Soluția de lustruit mobila

Cel mai probabil va fi eficientă.

Această soluție este aproape perfectă pentru lucrul cu plasticul. Înainte de a începe procesul de lustruire lentilele ochelarilor trebuie curățate bine. Apoi soluția se aplică pe toată suprafața lentilei și se freacă cu un șervețel. Excesul de soluție se îndepărtează cu o cârpă moale. Procedura se repetă până la obținerea rezultatului dorit.

V-a plăcut articolul? Atunci distribuiți-l prietenilor voștri!

Spor la treabă!

New